Реклама / Ads
0| 2156 |09.08.2024 НОВИНИ

Хората в Гара Елин Пелин с апел да знаят, когато се "изграждат толкова опасни съоръжения". Искат и план за евакуация

.
Служебната и местната власт се срещнаха с хората от село Гара Елин Пелин. Местните жители се оказаха силно притеснени след взривовете в складовете за пиротехника, при които загинаха четирима души.
 

„Основният въпрос беше свързан с това, кой е отговорен за инцидента. Г-н Симеонов не успя да ни даде нито един конкретен и ясен отговор“, обясни Елиза Александрова от инициативния комитет за провеждането на срещата, предаде bTV.





Тя подчерта, че е имало много въпроси от хората, живеещи в района на изгорелите складове, по време на срещата с местната власт. 
 

„Не успяхме да зададем въпроси: „Кого ще бъде преместено съдържанието от последния склад, който не изгоря“. Другите въпроси бяха свързани с това, какво ще се случи занапред с „Енигма“, интересува ни дали това предприятие ще работи отново. И нещо повече – интересува ни дали такива складове ще има не сома до село гара Елин Пелин, но и до други населени места в страната“, каза още  Елиза Александрова.

 

Според нея досега никой досега не е питал хората дали са съгласни да има такива складове, които да застрашават живота и сигурността ми, толкова близо до село Гара Елин Пелин.

 

„Нашият апел към общината е да има диалог с хората. Те трябва да знаят, ако в близост се изграждат толкова опасни съоръжения. Желателно е да има план за евакуация, с който хората да са запознати много преди да се случи такъв инцидент“, категорична е Елиза Александрова.







„Това, което основно притеснява хората, е наличието на такова голямо количество взривни вещества на територията на складовете. Късно е станала ясна и информацията, че в близост има газопровод“, посочи от своя страна и Нора Флорова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2700 |09.08.2024 Bloomberg: Руснаците пренебрегнали предупрежденията за украинско настъпление в Курск, никой не казал на Путин . 3| 2202 |09.08.2024 За един ден: Спортистите ни завоюваха 4 медала от Олимпиадата . 1| 2310 |09.08.2024 Боряна Калейн, Карлос Насар и Магомед Рамазанов - с надежди за олимпийски титли днес . 0| 2156 |09.08.2024 Радев продължава разговорите за служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads