Реклама / Ads
5| 5298 |21.06.2011 НОВИНИ

Хотелиери пак на протест, искат ясни правила

.
Около 200 хотелиери в Слънчев бряг излязоха отново днес на протест пред сградата на ръководството на “Слънчев бряг” АД, което така и не изпрати свои представител при недоволните частници.
 

Този път те протестират, защото като че ли техните аргументи против новата транспортна схема остават нечути, съобщават от "Съюза на собствениците”.

Протестиращите настояват за оставките на председателя на борда на директорите на акционерното дружество Златко Димитров и изпълнителния директор на дружество Мария Михалева заради превишаване на правомощията, налагане на рекет на всички, които извършват дейност в курорта, както и за създаване на предпоставки за напрежение в туристическия комплекс.

Недоволството е насочено и срещу въвеждането на нова транспортна схема в туристическия комплекс, променените условия за поставяне на временни търговски обекти, исканата такса “инфраструктура”, която трябва да се плаща по два пъти - на община Несебър във вид на данъци и такси и на акционерното дружество, като такса за поддръжката на алейната мрежа, тротоарите и зелените площи.

В края на миналата седмица в Министерство на икономиката бе насрочена среща за изглаждане на напрежението в комплекса, но от “Съюза на собствениците“ не отидоха на срещата, защото мястото й бе променено в последния момент.

След срещата от акционерното дружество “Слънчев бряг”изпратиха съобщение, че контролният режим в комплекса е въведен, за да се гарантира редът и спокойствието на туристите в курорта. От министерството са категорични, че контролният режим не означава събиране на такси за достъп от туристите и няма да наруши комфорта на пребиваване в курорта. Такива такси за достъп обаче се събират от всички – хотелиери, доставчици, таксиметрови шофьори, контрират от “Съюза на собствениците“. Та са подали и жалба до прокуратурата срещу монтирането на бариери и въвеждането на ограничителен пропускателен режим за фирмите доставчици на храна и напитки и таксиметровите шофьори.

На втория протест на хотелиерите на 11 юни и на среща в Слънчев бряг министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков даде едноседмичен срок, за да се предприемат от всички бързи и ефикасни мерки за възстановяване на реда и сигурността в курорта. До края на юли юристите на “Слънчев бряг” АД, на Съюза на собствениците и на министерството трябва да представят правни аргументи по отношение на собствеността върху инфраструктурата. С това продължава и работата по изясняване на казуса с инфраструктурата за окончателно решаване на споровете в курорта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 5739 |17.06.2011 Борисов: Никаква толерантност към БСП, искат да ни превърнат в Гърция . 24| 4956 |16.06.2011 ГЕРБ към опозицията: Искате да покажете, че ви има! . 76| 5745 |14.06.2011 БСП, ДПС и СК искат "BG в насипно състояни" . 66| 4879 |13.06.2011 М. Димитров: Вотът показа, че хората искат обединена десница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads