Реклама / Ads
0| 2531 |18.01.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: С БСП имаме разширяващи се различия

.
Христо Иванов
В социалната мрежа Фейсбук депутатът от Демократична България Христо Иванов написа, че не са получили официална покана от БСП за преговори за съставяне на правителство.
 

Според Христо Иванов обявената от Корнелия Нинова среща звучи по-скоро като пиар акция, отколкото зад нея да стои същностно намерение да бъде свършена реална работа. Според Иванов мандатът е обречен.

 

Ето пълния текст на публикацията на Христо Иванов:

 

С БСП имаме не просто различия, а разширяващи се различия. Досега не сме получили официална покана и не знам точно какво си представя г-жа Нинова с идеята за лидерска среща. Това изглежда по-скоро като пиарска, комуникационна опаковка, за да се прикрие, че мандатът е изначално обречен. Всъщност, ако някой искаше да има правителство, трябваше друго да се случи.


Имаме много различия с БСП, които сме заявили още в предизборната кампания. И от гледна точка на приоритетите ни, свързани с икономическата политика, и от гледна точка на всички политики, свързани със сигурността и руската агресия в Украйна. Тук не става дума просто за продаване на оръжия, не става дума за някаква еднократна военна помощ. Става дума за това, че България трябва да реализира дългосрочен ангажимент към политиката на НАТО, за да може да използва ресурсите на НАТО за модернизиране на въоръжените ни сили. Двете неща имат непряка, но важна политическа връзка. Чуваме от г-жа Нинова позиция, че нямало шанс и смисъл България да влезе в Еврозоната на 1 януари. Това за нас също е изключително важен приоритет.


Винаги сме настоявали България да окаже помощ на Украйна - както в рамките на търговски сделки, така и с безвъзмездна помощ, която пък отваря възможността България да получи подкрепа за модернизация на своята армия чрез заместване. Това е дългосрочна наша политика от самото начало на войната. Искам да ви припомня нашата декларация от 13 май 2022 г. за депутинизацията на България. България трябваше да заеме честна позиция и да заяви ясно, че подкрепя всячески Украйна. Това е наш национален интерес. Вероятно това, че е трябвало да се крие този факт и да се минава през посредници, е донесло загуби за България. Ние сме говорили за това още в миналия парламент. Лицемерието струва пари, но важното е, че всичко това се е случило.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3510 |17.01.2023 Христо Грозев: Съществува опасност за военната промишленост заради саботажни групи на ГРУ . 35| 14042 |17.01.2023 Христо Иванов със смразяваща прогноза: Отиваме в бездната . 1| 3172 |16.01.2023 Христо Проданов: БСП ще търси подкрепа от другите партии по ключови теми . 26| 3878 |16.01.2023 Христо Иванов: Радев е в положението на онзи с баницата, партиите му я даваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads