Реклама / Ads
26| 3743 |16.01.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Радев е в положението на онзи с баницата, партиите му я даваме

.
Източник: личен архив
”Президентът от две години прави едно и също с един и същи резултат - отиване на избори и управление на служебни кабинети. Дали ще има парламентарно управление е отговорност на партиите в Народното събрание. Румен Радев е в положението на онзи с баницата, ние, партиите, му я даваме”.
 

Това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

 

Според него големият въпрос е до каква степен партиите в НС са съумели да възстановят парламентарното управление:

 

"За съжаление отговорът е, че се провалихме в това Народно събрание. Много съм скептичен, че нещо ще излезе от третия мандат, както и досега".

 

Ще участване в разговори, но дали ще подкрепим управление, нашето решение няма да бъде определящо, посочи той.  

 

По думите на Христо Иванов страната отива на избори, които не се очертава да донесат голяма промяна:

 

"Следващият парламент, който ще бъде преди местните избори и всички ще ръководят действията си, съобразно тях, още по-малко ще има в него някакви прояви на отговорност и жертване на егоистичния партиен интерес. 

 

Изглежда много вероятно и следващият парламент да не роди управление и да отидем на нови избори - 2 в 1 с местните".

 

Съпредседателят на "Демократична България" коментира, че т.нар. афера "NEXO" е била част от подготовката да бъдат създадени аргументите, за да не отиде третият мандат при ДБ:


"В САЩ и Обединеното кралство има действия, свързани с компанията, които се развиват от месеци. Кога точно нашата прокуратура ще се задейства, как точно това ще бъде представено и анонсирано, е избор, който се прави у нас. Не за първи път прокуратурата се меси в политиката. Това е централният въпрос, който ние поставяме - прокуратурата трябва да се деполитизира".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3195 |16.01.2023 Радев даде на Нинова букет червени рози и папката с мандата . 9| 2921 |16.01.2023 Нейнски: Радев иска избори и управление през служебни правителства . 9| 2923 |16.01.2023 Радев избрал БСП, защото не заявили предварителни условия, смята Ал. Маринов . 5| 3032 |16.01.2023 За ЧРД на Корнелия Нинова: Последен шанс за правителство, Радев връчва мандата на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads