Реклама / Ads
10| 4638 |24.07.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: ДПС - на диета от властта

.
Инициативата за съставяне на кабинет е на “Има такъв народ”. Отговорността е тяхна. Сложен е парламентарният пъзел, който трябва да сглобим. Беше невъзможно ГЕРБ да загуби избори, но ето свърши. Трябва да поставим ДПС в състояние на диета от властта и на властта на изолация от ДПС, за да се приключи с този модел.
 

Това заяви в предаването “Панорама” в ефира на Българската национална телевизия Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”. Вчера обединението седна на първите разговори с “Има такъв народ” за облика на евентуалното бъдещо парламентарно мнозинство. 

 

По думите му обединението не е очаквало някой да моли или да предлага нещо. “Демократична България” не е имала нагласа да участва в управлението, но обединението е готово да допринесе за това.

 

Иванов заяви, че е важно до каква степен правителството зависи от подкрепата на ДПС и в каква степен има ясна воля за прилагане на програма, която да намали корупцията. 

"Ние предлагаме системна промяна. Бойко Борисов си купи безнаказаност срещу отказа да въведе отчетност на главния прокурор. Гешев е нетърпим. Трябва да се създаде нов политически речник след това, което изговори Борисов. Цветан Цветанов беше просто инструмент на Бойко Борисов. Никога не съм употребявал думата чегъртане и не смятам, че това може да бъде адекватно описание за това, от което има нужда държавата, защото държавата има нужда да се приложи законът, твърдо, спрямо всички", допълни Христо Иванов.

 

Съпредседателят на “Демократична България” коментира и доклада на Държавния департамент на САЩ, който за пореден път удари шамар на страната ни. Относно инвестиционния климат от Вашингтон предупреждават, че у нас има сериозни нива на корупция.

 

“Излезе докладът за инвестиционния климат в България. Там корупцията е спомената на 24 места. Това е погром като оценка на управлението на ГЕРБ. Колкото и пъти да се напише корупция, хората си представят шкафчетата – това е нашият национален бранд, посочи Иванов.

 

По думите му репресивният ресурс на държавата е бил впрегнат, за да се охранява бившата власт срещу един абсолютно справедлив протест, подкрепен от цялата международна преса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4052 |23.07.2021 Диалогът между ИТН и ДБ - конструктивен. Христо Иванов иска максимално отдалечаване от ДПС . 12| 3354 |23.07.2021 Христо Иванов: Плаващите мнозинства лесно стават подвижни пясъци . 24| 6615 |23.07.2021 Христо Иванов: Трябва да прекъснем корупцията, а ГЕРБ и ДПС да останат извън властта . 1| 3292 |22.07.2021 Христо Проданов: Правителства с плаващи мнозинства са най-добрата хранителна среда за корупция и за лобистки закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads