Реклама / Ads
13| 4001 |10.12.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Не искам никого да заблуждавам - ще бъде сложно по много причини

.
Христо Ивано Източник: БГНЕС
Очакваме днес да бъде подписано коалиционното споразумение за бъдещо управление, каза в отговор на журналистически въпрос в парламента председателят на ПГ на ”Демократична България” Христо Иванов.
 

За нас беше важно да е ясно, че ние даваме подкрепа на мандатоносителя - "Продължаваме Промяната", и в този смисъл подписването ще бъде на двустранна база, разясни той. Иванов каза, че персоналните въпроси са ги обсъждали само с мандатоносителя и е редно той да ги обяви.


Попитан дали, ако Корнелия Нинова влезе в бъдещия кабинет, това няма да е проблем за "Демократична България", Христо Иванов коментира, че ако всички участници в споразумението, седнат да изброяват проблеми, могат да се намерят много и затова му е по-лесно да се фокусира върху това, което могат да дадат като решение, и то в момента е по-важно. Ние с генерал Атанасов, именно за да не товарим тази конструкция твърде много с политизация и партизация, не сме в нея, допълни той.


Относно покана към Бойко Рашков да остане като министър, Христо Иванов коментира, че не знае дали Рашков е получил покана или не и не знае защо, но забележките на ДБ не са били персонални и не са били насочени срещу него. Нашите забележки в този сектор никога не са били част от условията, които сме поставяли за нашата подкрепа или за подписване на коалиционното споразумение, и ние се надяваме, че необходимият баланс ще бъде постигнат в продължаващата работа на кабинета и другите назначения, които предстоят да бъдат направени, допълни той.

 

Христо Иванов отбеляза колко е било важно да има редовен кабинет и това правителство и мнозинство с цялата му сложност да гарантира една стратегическа цел, която от ДБ са си били поставили - управление, което да не зависи за своите решения от ГЕРБ и ДПС.

 

По думите му, това е много по-важна предпоставка за по-нататъшните промени в дълбочина. В приоритетите на това управление са застъпени много важни за нас теми като съдебната реформа, електронното управление, опазването на околната среда - области, в които се надяваме да имаме принос и да се стигне до решения, посочи Иванов и допълни, че гледат на това управление с надежда.


Не искам никого да заблуждавам - ще бъде сложно по много причини, но всички ние трябва с необходимата сериозност и съзнание за отговорността да работим тези сложности да бъдат преодолени, заяви Христо Иванов, цитиран от БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3374 |10.12.2021 Проф. Ива Христова: С Омикрон ще дойде и пета вълна в България . 6| 4937 |09.12.2021 Христо Иванов: Призовавам Гешев да подаде оставка . 1| 2883 |09.12.2021 Христо Иванов: Отлагане може да има, но не заради непреодолими пречки . 21| 7884 |08.12.2021 Христо Иванов: Не може всички да казват ”Ходи си, Гешев!”, а той да продължава да седи и нахалства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads