Реклама / Ads
21| 5375 |16.08.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Карадайъ се превръща в новия Волен Сидеров, търси скандали

.
Христо Иванов
Мустафа Карадайъ се превръща в новия Волен Сидеров, търси скандали. Това коментира съпредседателят на ”Демократична България” пред журналисти след края на КСНС при президента Румен Радев.
 

Mредседателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ каза днес, че джипката вече се кара от Иво Прокопиев, А Иванов добави, че Карадайъ търси скандали. „ДПС се чувства толкова изолирана, толкова лишена от всякакво политическо послание, че се занимава с много евтини конспиративни теории. Тяхно право“, поясни той.

 

Притеснява ни, че предлаганият бюджет е конструиран, очаквайки средства от Плана за възстановяване. Това каза председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов след проведения Консултативен съвет за национална сигурност.

„Относно COVID мерките стигнахме до това, че очевидно България навлиза в нова вълна и трябва да се мобилизира цялата мощ на държавата, за да се отговори адекватно на ситуацията. Волята на „Демократична България“ е да направим всичко, за да подкрепим на първо място здравните работници, които са на първа линия“, посочи той.

 

„За третия мандат Иванов коментира, че „Демократична България“ съзнава, че страната има нужда от управление. Единствения шанс за това е около третия мандат. Имаме ясни ангажименти в нашето предизборно споразумение, в което е включено, че не можем да подкрепим правителство с мандат на БСП“, допълни Иванов.

Той поясни, е ако ИТН не променят позицията си за подкрепа при никакви условия за третия мандат хипотезата за правителство отпада. „Без ИТН няма смисъл от такъв разговор. Не можем да участваме в правителство, което се ползва с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Формула за съставяне на кабинет е възможна. Трудна ще е , затова призивът ни е за преговори преди това“, каза още Христо Иванов.


За актуализацията на бюджета, Христо Иванов заяви, че „Демократична България“ ще участва сериозно в дискусията. „Притеснява ни, че бюджетът е конструиран очаквайки средства от Плана за възстановяване. Политическата перспектива за приемането му е неясна“, добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 19588 |16.08.2021 Радомир Чолаков: Омръзна ми да слушам Христо Иванов с „Гешев да си ходи“ . 25| 3911 |16.08.2021 Карадайъ след КСНС: Президентът ни извика за COVID кризата, а ни говори за актуализация на бюджета . 7| 3322 |16.08.2021 Христо Иванов: Очевидно е, че Гешев се крие . 21| 4733 |15.08.2021 Христо Иванов за записа: Борисов и Гешев са истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads