Реклама / Ads
3| 2966 |15.02.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: Очаквам да има замитане под килима по казуса "Барселонагейт"

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
"По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато е медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”.
 

.Така в студиото на „Твоят ден “ по Нова нюз лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира доклада по казуса „Барселонагейт” на испанските медии, изпратен до МВР.

 

Иванов беше категоричен, че не очаква обективно разследване на казуса с „Барселонагейт” докато Иван Гешев е начело на прокуратурата.

 

„Още преди години трябваше да се разследва тази фактология. Аз разбира се не съм виждал този испански доклад, но доколкото разбирам това са факти и връзки между лица, които имат определени свързаности с Борисов и други казуси, които навеждат на сериозен риск от пране на пари. Тази фактология е известна от години благодарение на българските разследващи журналисти. Трябва да очакваме действия от МВР и прокуратурата. Без прокуратурата това няма как да стане, но това са институции, които имаме основания да смятаме, че са дълбоко свързани с Борисов”.

 

Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”. „На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев. Там очевидно е, че той е в положение да оказва натиск на Златев в качеството му на тогава лице от ръководството на „Лукойл”. Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от „Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схеми”, посочи Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3417 |15.02.2022 Христова и Пиргова се сджафкаха претоплена манджа ли е „БарселонаГейт“. Киряков видя люта битка между МВР и прокуратурата . 14| 12546 |13.02.2022 Тошко Йорданов: Христо Иванов не се слави като добра врачка. Замисляме реформи в СЕМ . 2| 3280 |13.02.2022 Министър Иванов: Отпускаме 150 милиона лева повече в подкрепа на производителите . 4| 3529 |10.02.2022 Министър Иванов: В „Напоителни системи“ има нарушения с европари. Половината администрация си тръгва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads