Реклама / Ads
15| 7757 |03.08.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: Прокуратурата иска да прикрие съдържанието на първия запис с Борисов

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Проверка на обстоятелствата около първия запис с премиерския глас поиска бившия правосъден министър и съпредседтел на ”Демократична България” Христо Иванов. Според него големият проблем с днешното съобщение от страна на държавното обвинение е, че прокуратурата показва намерението си да прикрие съдържанието на първия запис с гласа на Борисов, за който вече две независими експертизи посочиха, че няма манипулация.
 

"По същия начин бе прикрито съдържанието на предишни подобни записи, които станаха известни като “Ало, Ваньо” и “ЯневаГейт”. Прокуратурата тогава провери само кой е направил тези записи, но не и тяхното съдържание", посочи Христо Иванов.

По думите му големият проблем с първия аудиозапис, който бе пуснат в пространството на 12 юни, е че Борисов казва че е обсъждал с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев конкретни акции, които се случват, в контекста на политическа кампания.

 

"Тези разговори осъществяват редица състави от Наказателния кодекс и ние искаме да проверим дали ще се намери прокурор, който да провери дали прокуратурата е използвана, за да се обслужат политическите амбиции на управляващите", посочи пред медиите Христо Иванов.

 

С това ще бъдат задействани всички институционални механизми за търсене на наказателна отговорност на главния прокурор Иван Гешев.

 

Припомняме, че това е поредният сигнал, който Иванов внася срещу обвинител №1. На 24 юли - преди няколко дни, бившият правосъден министър внесе сигнал в Софийската градска прокуратура, в който призова всички прокурори да се сезират, да извършат проверка и да упражнят правомощията си. Всичко това дойде на фона на обявеното решение на Конституционния съд, според което главният прокурор може да бъде разследван, ако се намери прокурор, който да го направи.

 

Отговор по този сигнал обаче към момента липсва.

 




За да разберем лесно ли е наистина да си прост, настояваме прокуратурата да провери записа.

Posted by Hristo Ivanov on Monday, August 3, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 8605 |03.08.2020 Прокуратурата се активира да провери кой и как е правил последния изтекъл запис с гласа на Бойко Борисов . 24| 5811 |03.08.2020 Проф. Христова: Вирусът настъпва, младите не са застраховани . 19| 6890 |02.08.2020 Иван Иванов: Полицията ме задържа, защото разлепихме стикери ””БНТ - 60 години московска пропаганда” . 31| 8973 |01.08.2020 Пепи Генова щяла да сезира спецпрокуратурата, че я набедили за провокатор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads