Реклама / Ads
0| 2951 |12.04.2022 НОВИНИ

Гешев се скара с Христо Иванов и напусна заседанието на правната комисия

.
Източник: БГНЕС
Спор по въпроса със закриването на специализираното правосъдие накара главния прокурор Иван Гешев да напусне заседанието на правната комисия в Народното събрание, която разглежда предложенията за промени в Закона за съдебната власт. Главните действащи лица в сюжета - обвинител №1 и съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.
 

"Тук съм само и единствено от уважение към институцията Народно събрание и да кажа на народните представители няколко неща. Основното е, че ръководството на прокуратурата няма да служи за декор на предварително взети решения, за които нямат значение аргументите, още по-малко юридическите аргументи, и фактите, и зад които седят, надявам се, не единствено и само интересите на това, което вие наричате олигархия и мафия", каза пред журналисти главния прокурор.

 

По думите му резултатът от тези действия ще бъде само приключване безславно на най-важните дела в държавата, освобождаване на едни огромни парични средства и това ще е единствено в интерес на престъпността - теза, която обвинението поддържа вече месеци наред, след като стана ясна заявката за закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. 

 

В началото на заседанието главният прокурор повтори думите си и пред народните представители в комисията. Втората причина да е на заседанието на правната комисия бил самият Христо Иванов, който бил “флагман на идеята за т.нар. “съдебна реформа” и многократно бил канен от Гешев на разговори. 

 

Самият съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов  му отговори, че в определен смисъл има право, че решението е взето предварително, защото партиите от мнозинството три пъти са се явили на избори с ясно заявеното намерение за закриване на специализираното правосъдие.

 

"Това е само една политическа обосновка", отвърна Гешев и допълни: "Историята е показала, че тези, които говорят от името на народа, обикновено не представляват народа".

 

След размяната на реплики с Иванов главният прокурор си тръгна от заседанието на правната комисия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2854 |12.04.2022 На Гешев пак му се размина. ВСС отложи дебатите за 4 май . 0| 3488 |12.04.2022 Стоилов има седмица да изчисти искането за освобождаването на Гешев . 0| 3258 |12.04.2022 Адвокат Рангелов: Данните за извършени от Гешев престъпления са основание за разследване . 0| 2915 |12.04.2022 ВСС гледа първо искането на Янаки Стоилов за освобождаването на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads