Реклама / Ads
7| 2490 |24.11.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Промените в конституцията влизат в НС на 8 декември, надеждата е да приключим до Коледа

.
Христо Иванов
Промените в конституцията отново ще влязат на дневен ред на 8 декември, стана ясно от коментар на Христо Иванов от ПП-ДБ в парламентарните кулоари. "Днес имаше консултации с председателя на НС и искам да съобщя, че се разбрахме следващото четене на конституцията в парламента да е на 8 декември. Очакването е следващата седмица след това - 12, 13, 14 декември да се развият останалите четения",добави той.
 

"Надеждата е, че ще приключим до Коледа с конституционните изменения . Разбира се, това ще се случи с бюджета, така че ще видим дали ще се спази този график. Но осми декември е сигурната дата", каза Иванов.

 

На въпрос дали времето между 8 и 12 декември ще е достатъчно за предложения и допълване на промените, съпредседателят на ДБ посочи, че "постоянно текат дискусии". "Много съм доволен, че на всеки 2-3 дена се провеждат кръгли маси. До 8-ми се надявам да са изчистени голяма част от въпросите. Ако има сериозни аргументи и трябва допълнително време, ще го обсъдим, към момента се надяваме, че нещата ще бъдат изкристализирани до тогава", каза депутатът.

 

В решението на ИТН и "Възраждане", които сезираха Конституционния съд и чакат да се произнесе дали са нужни между 2 и 5 месеца между четенията, той видя "опит да се спре процеса, но е несериозно към този момент".

 

"Промените в конституцията са само първа крачка към модернизацията и реформата на съдебната власт", каза Иванов.

"Предстоят още няколко рунда на дискусии. Следващата ще е посветена на структурата на ВСС и едва след това ще може окончателно да кажем как ще уточним текстовете", заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4112 |24.11.2023 Георги Георгиев от „БОЕЦ“: Полицаят, заплашвал министър Тагарев, е путинист и фен на ЧВК „Вагнер“ . 3| 2744 |24.11.2023 Акад. Денков: Проектобюджетът е добре подготвен и балансиран . 15| 6271 |24.11.2023 Мирчев: МВР лъжат и покриват колегите си. Трябва да ни е срам както от изродите, така и от покриващите ги . 16| 12372 |24.11.2023 Специално за ФрогНюз от проф. дпн Владимир Радулов: Защо вече не гласувам? Или за забравените и дискриминираните избиратели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads