Реклама / Ads
0| 3226 |28.07.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: Трябва да има голямо обединение на всички, които изразиха духа на протеста

.
Христо Иванов
Не сме опитвали да бъдем съмишеленици с ”Има такъв народ”. Смятахме, че старната се намира в предверието на опасен период и трябваше да се опитаме да направим мнозинство. Предстои ни тежка зима, има множество тежки кризи, които могат да ни се случат. Това са външни кризи, не вътрешни.
 

Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по Нова телевизия. 

 

По думите му от партията са били готови да направят компромис и да нямат собствени представители в министерствата, само за да бъде сменена формулата. 

Бяхме готови да направим този жест. Беше въпрос на добра воля, на отрезвяване, на уплах, ако искате. Аз не виждам достатъчно уплашени хора в парламента. А трябва да виждаме хора, които имат здравословен страх от това, което идва за страната, обясни Иванов. 

 

Иванов коментира и предложението за коалиця с "Продължаваме промяната" на следващите изброи.  Следващата форма на здрав разум, която предлагаме е предизборна коалиция. Да си дадем сметка, че това са четвърти изброи в рамките на месеци. Хората знаят, че идват кризи и ние трябва да покажем, че можем да го напарвим. Ние трябва да покажем, че сме си научили урока и когато се появим отново да покажем нещо ново, отбеляза още той. 

 

Според Иванов предизборната коалиция трябва да е много по-голяма.  Трябва да има едно голямо обединение. Не само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а и всички останали, които изразиха духа на протеста. Предложението на "Ние идваме" има и други граждански организации. Трябва да потърсим онези знакови лица, за да покажем това нещо. Трябва да покажем, че това нещо е голямо и може да води диалог. Изначално да покаже амбиция и да покаже то или ГЕРБ ще бъдат пъври, отбеляза Иванов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2946 |28.07.2022 Васил Велев: Предприятията трябва да изберат какво да платят - заплати или електроенергия . 0| 2918 |27.07.2022 За децата до 7 години трябва да се вади безплатна карта за градския транспорт . 0| 3007 |27.07.2022 Стефан Софиянски: Планът за възстановяване е грешен, щом ни трябват 22 законови поправки . 0| 2880 |27.07.2022 Христо Иванов: Отиваме на избори заради партиен егоизъм, ще предложим на ПП да се явим общо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads