Реклама / Ads
0| 7526 |29.07.2022 НОВИНИ

ПП попари ДБ: Христо Иванов прибърза с решението за голяма предизборна коалиция

.
Искрен Митев Източник: БГНЕС
Христо Иванов прибърза с решението за създаване на голяма предизборна коалиция. С тази заявка той вкарва едно очакване в обществото. Той предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията. Всеки участник в това правителство и това управление трябва да поеме своята отговорност. Това каза пред БНР народният представител от „Продължаваме Промяната“ Искрен Митев.
 

Припомняме, че преди дни съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов предложи предизборна коалиция като „следваща форма на здрав разум“. Според него предизборната коалиция трябва да е много по-голяма. „Трябва да има едно голямо обединение. Не само между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, а и всички останали, които изразиха духа на протеста“, заяви тогава Иванов.

 

„Аз смятам, че нашата отговорност е, че в желанието си да не се примиряваме и да счупим модела, който беше досега, ние всъщност не преценихме правилно, че няма да ни оставят да бъдем непримирими. Когато си непримирим, трябва да имаш достатъчно здраво мнозинство, за да можеш да устоиш на натиска на опозицията, а за съжаление това, което видях в Народното събрание е, че така е устроен парламентът, че единствената победа на опозицията е нашата загуба, така че ежедневно опозицията се опитва да създаде загуби на управляващите, да ги генерира или да представи нашите победи като загуби. Вие виждате, че в момента, въпреки че няма стабилно мнозинство, могат да се приемат много добри закони за българските граждани, дори за следващите управляващи, които идват, но пак опозицията не влиза в зала“, коментира още Искрен Митев.

 

„Народните представители с опит са свикнали нещата да не се решават в Народното събрание, но аз видях, че всъщност могат да се решават там. Случвало се е изказвания от трибуната да променят курса на събитията, да променят определени гласувания“, добави народният представител от „Продължаваме Промяната“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2919 |28.07.2022 Депутатите върнаха Иван Иванов за шеф на КЕВР . 0| 21913 |28.07.2022 Отцепилият се от ИТН Иво Атанасов: Няма да гласувам, за да завивам Иван Иванов да не настине . 0| 3250 |28.07.2022 Христо Иванов: Трябва да има голямо обединение на всички, които изразиха духа на протеста . 0| 2993 |27.07.2022 Енергийната комисия одобри връщането на Иван Иванов за шеф на КЕВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads