Реклама / Ads
9| 5387 |05.02.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: ВСС трябва да изясни има ли данни за корупция на Миталов

.
Христо Иванов
Интересно е, как ще реагира ВСС като колективен орган, натоварен от Конституцията. ВСС трябва да изясни има ли данни за корупция за този български съдия. Защото в тези органи се концентрира надеждата на хората. ВСС и инспекторатът трябва да кажат има ли данни по този казус или друг казус за корупуция на този съдия.
 

Това коментира Христо Иванов от Демократична България пред bTV случая със забраната на съдия Андон Миталов да посещава САЩ.

 

Не знам как американците са стигнали до тази информация. Това е тъжен момент. Става дума за съдия. Не чуждо правителство трябва да ни посочва, трябва сами да го правим. Трябва да оздравим институциите. Става дума за специализирания съд и прокуратура създадени от Борисов Те са интелектуалната рожба на Сотир Цацаров. И първото име, което се обявява е от тези структури.  Провал е опитът на България да се реформира цялата правосъдна система, създаваме островче. И точно в това островче посочват име, каза още той.

 

Според мен става дума за политически скандал. Той е насочен към това, че продължава натискът от американска страна да стои настрана от Русия. Вижда се недоволството от продължението на Турски поток. Политическата проекция е в енергетиката. И българското управление трябва да избере страна - атлантическата ориентация или флирт с Путин, посочи Иванов.

 

Той коментира и темата за Васил Божков: Довели сме се до бананова република, трябват сериозни реформи. Гешев трябва да направи вътрешно разследване и против своя предшественик за Божков. Далеч съм от мисълта, че Горанов сам е взел решение да опъне чадър над Божков.

 

Радев да се върне към реалните си правомощия - за реформи на прокуратурата и върху инициативата за промяна на Конституцията, категоричен бе Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5876 |03.02.2020 Николай Ненчев: Ако трябва да избирам между един неработещ парламент и този президент, бих избрал парламента . 2| 4510 |31.01.2020 Иво Христов призова за етични стандарти в използването на изкуствен интелект . 6| 8560 |29.01.2020 Мирослав Иванов: Божков е имал интереси към зараждащ се политически субект . 1| 4061 |29.01.2020 Иво Христов: Зелената сделка трябва да предвиди защита от външната конкуренция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads