Реклама / Ads
7| 4139 |29.08.2023 НОВИНИ

Христо Панчугов: Партиите в управлението трябва да започнат да говорят не за компромиси, а за общи решения

.
Партиите в управлението трябва да започнат да говорят не за компромиси, а за общи решения, смята политологът Източник: БГНЕС
”Продължава да стои усещането, че едните управляват, а другите стоят отстрани, подкрепяйки нещата, които им харесват.
 

Всеки дребен спор би могъл да се превърне в криза, която да сложи край на това управление."

 

Това каза пред БНР политологът Христо Панчугов, преподавател в НБУ. По думите му, или има обща основа за управление, или някаква мимикрия, която не носи особени ползи. Партиите в управлението трябва да започнат да говорят не за компромиси, а за общи решения, подчерта политологът.

 

"Силно се надявам това разбиране да започне да се промъква в сглобката."


Правителството не успява да намери кадрите, които са приемливи за другия коалиционен партньор, посочи Панчугов.

 

Не е възможно да няма механизъм, през който да се правят необходимите структурни промени, смята политологът.

 

"Кой точно ръководи тези служби, не е единственият проблем. Необходима е цялостна оценка за начина, по който функционират службите за сигурност в България, докъде се простира възможността за влияние върху тези служби."

 

Крайно време да се сложи край на разговора през медиите. За пореден път в извор на напрежение се превръщат кадрови промени, вместо да се води по-смисленият разговор дали е необходима реформа на даден вид структури, посочи Христо Панчугов относно разменените остри реплики между лидерите на ГЕРБ и ПП.

 

"Напрежението се дължи и на необходимостта на Кирил Петков да се разграничи от президента Радев, което той прави по нормалния за него нескопосан начин. (…) Това не е детска картина, нито театър, нито ще свърши работа, нито изглежда толкова мъжкарски, колкото си го представя г-н Петков."

 

В момента се случва политически пиар преди всичко друго, който има за цел да пази политическата подкрепа за едната или другата формация, отбеляза още той.

 

С наближаването на местните избори ще се окаже, е двете основни формации са противници по места и това неизменно ще доведе до напрежение сред управляващите, изтъкна още в анализа си Панчугов.

 

Според него ако дотогава се изчистят досегашните недоразумения, има шанс да не се счупи сглобката и да не се стигне до преформатирането ѝ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4288 |27.08.2023 Трети златен медал за България: Лора Христова грабна отличието на световното по летен биатлон . 0| 3416 |24.08.2023 Лора Христова стана световна шампионка по летен биатлон при девойките . 0| 2547 |22.08.2023 Дългогодишният съдия по водомоторен спорт Христо Басарболиев бе награден от кмета Пенчо Милков . 4| 3698 |19.08.2023 Бившият зам.-вътрешен министър Хайтов: Обвързвам разстрела на Алексей Петров с убийството на Петър Христов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads