Реклама / Ads
1| 3896 |29.11.2016 НОВИНИ

В Ямбол приеха Декларация срещу мигрантски центрове в града

.
Общинските съветници в Ямбол приеха Декларация срещу създаването на места за настаняване на мигранти в града. Декларацията бе приета с пълно мнозинство от 33 гласа ”за” и нито един ”против”, съобщиха от общинския съвет в Ямбол.
 

В мотивите на документа пише: "През последните месеци темата за бежанците заема все по-централно място в общественото пространство. Изострената политическа обстановка в страната също насочва вниманието в тази посока. Не е изненадващо, че редица партии опитват да се нагодят спрямо обществените настроения, заемайки често крайни и негативни позиции. Поради това считаме, че като политици трябва да сме отговорни и да не се заиграваме със страховете на хората".

 

В Подчертава се още, че казаното важи с още по-голяма сила за Ямбол, където по принцип към момента няма непосредствена опасност от прииждане на мигранти.

 

"Няма и никога не се е коментирала възможността за създаване на каквито и да е места за настаняване на чужденци на територията на града. Въпреки това, като общински съветници считаме, че местната власт е длъжна да има категорично становище относно евентуални намерения и опити за настаняване на нелегални имигранти на територията на община Ямбол", се казва още в мотивите за приемане на документа.

 

Общинските съветници изрично декларираха, че не желаят на територията на община Ямбол да се създават лагери, центрове, общежития или други места за настаняване на мигранти от чужди държави.

 

"Искам да ви поздравя, че приехте декларацията в такъв вид", заяви в края на заседанието кметът на Ямбол Георги Славов.

 

"Понеже нямам правомощия да се присъединя към нея, искам да декларирам пред вас и пред целия град, че по въпросите на мигрантската вълна няма да позволя по никакъв начин да бъде ощетен интересът на града. Аз ще бъда първият, който ще алармира в случай, че се появи някакъв проблем, включително ще предизвикам извънредно заседание на ОбС при необходимост от вземане на неотложни решения", заяви кметът преди приключване на сесията на местния парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4353 |29.11.2016 Още два трупа на пътя, този път край Ямбол . 1| 4062 |27.11.2016 Митинг в Ямбол срещу настаняването на мигранти . 0| 4376 |19.11.2016 Факелно шествие в Ямбол против бежанците в областта . 1| 3753 |15.11.2016 Прокуратурата погна Динко от Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads