Реклама / Ads
26| 5404 |20.06.2011 НОВИНИ

И Яне се изпъчи, иска нов вот на недоверие

.
Яне Янев
Писмо до групите на парламентарно представените партии в парламента - Коалиция за Българи, ДПС и Синята коалиция, е изпратил днес председателят на РЗС Яне Янев. В него той настоява да бъде проведен нов вот на недоверие, съобщиха от пресцентъра на партията.
 

Пълният текст на писмото гласи:

"С настоящото народните представители от партия "Ред, законност и справедливост" инициират подписка за внасяне на нов вот на недоверие на правителството на Бойко Борисов относно: Провала на правителството в политиката за противодействие на корупцията, контрабандата, наркотрафика, организираната и битовата престъпност и неприемането на Република България в Шенгенското пространство, както и заради злоупотреба с власт и недопустимо вмешателство в съдебната система.

Считаме, че подобна формулировка е в състояние да обедини усилията на всички парламентарни сили извън групата на партия ГЕРБ, в това число независими депутати. Нещо повече, убедени сме, че при такъв вот на недоверие по-разумните народни представители от ГЕРБ също биха се замислили дали партийната лоялност може да бъде винаги над съвестта им. Присъствието на Цветан Цветанов в изпълнителната власт е реална заплаха за националната сигурност, която може да прерасне в бедствие за демокрацията особено оттук нататък, когато той реално влезе в ролята си на председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Всички парламентарни групи, до които е адресирано настоящето писмо, под една или друга форма, макар и с различни изразни средства, категорично се разграничиха напоследък от политиката на МВР и констатираха, че некомпетентността и личните пристрастия на Цветан Цветанов са в основата на проблемите в областта на вътрешния ред и сигурността.

Неприемането на страната ни в Шенгенското пространство е логичен завършек на една провеждана в продължение на вече две години погрешна политика в областта на вътрешния ред и сигурността на страната, в т. ч. сигурността на външните граници на ЕС и информационните масиви на страните по Шенгенското споразумение. В интерес на българското общество и въпрос на политическа отговорност от страна на всички сили в Парламента е този управленски абсурд да бъде преустановен.

В тази връзка бих искал да ви информирам, че РЗС отдавна има готов проект за вот на недоверие по така предложената от нас формулировка и готовност, когато пожелаете, да ви бъде предоставен пълния текст с мотивите. Народните представители от РЗС не държат евентуален вот на недоверие да бъде изготвен като мотиви непременно от тях. Нито настояват да са модератори на бъдещ дебат в пленарна зала. Ние сме открити за предложения, както по отношение на формулировката, така и по отношение на мотивите, но сме категорични, че този вот не търпи каквото и да било отлагане. Очакваме вашите конкретни предложения, а така също сме готови и на среща в предложен от вас формат", заявяват от РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 5737 |17.06.2011 Борисов: Никаква толерантност към БСП, искат да ни превърнат в Гърция . 7| 6111 |17.06.2011 Уволниха ме, защото не исках "да раздават органи под масата" . 24| 4956 |16.06.2011 ГЕРБ към опозицията: Искате да покажете, че ви има! . 16| 6951 |16.06.2011 Майка на загинало момиче: Не искам да се подписвам, искам си детето!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads