Реклама / Ads
6| 4881 |02.01.2011 НОВИНИ

Янев иска комисия в НС по случая Ваньо Танов

.
РЗС излезе с декларация по повод създаването на специализиран съд и разработката около шефа на митниците Ваньо Танов, в която настояват за специализирана комисия в парламента, която да разследва Цветан Цветанов.
 

РЗС категорично възразява на първото за новата година изявление на вътрешният министър, че „в средата на 2011 г. реално ще заработи новият специализиран съд”, без да са приети всички законодателни поправки, регламентиращи дейността му. Ние сме убедени, че той ще работи единствено по вече събраните от Цветанов СРС-та срещу противниците му от и извън средите на ГЕРБ. Това няма да е специализиран съд, а гилотина за политическа саморазправа.
Преди окончателното приемане на законодателните промени за специализираните съдилища депутатите и Политическия съвет на РЗС още в първата пленарна седмица на Народното събрание ще настояват за създаване на специална парламентарна анкетна комисия във връзка с нерегламентираното подслушване. Тя трябва да установи колко депутати, министри, зам.- министри, шефове на агенции, висши полицаи, агенти в ДАНС, магистрати, журналисти и бизнесмени са били подсушавани, следени, филмирани и фотографирани през 2010г. без тяхно знание и при грубо погазване на закона.
РЗС има основание да смята, че тежката политико-полицейска параноя, обладала Цветан Цветанов трябва час по-скоро да бъде прекратена. През Новата година като граждани трябва да сложим точка на милиционерския произвол и да отстраним пречките, довели до недопускането на България в „Шенген”, за което най-голямата пречка е самият вътрешен министър и ръководените от него контрабандни канали.
Считаме, че анкетната комисия трябва да се запознае с конкретни факти и въпроси от публичното пространство като:
- Вътрешният министър Цветан Цветанов ли е възложил разработката и използването на СРС-та срещу шефа на агенция „Митници” Ваньо Танов?
- В разработката има ли конкретни факти, доказващи как депутати и политици от изпълнителната комисия на ГЕРБ се обаждат на Танов, за да го притискат да назначава за шефове на ключови митнически пунктове техни протежета, свързани с контрабандни канали?
- Подслушвани ли са депутатите Искра Фидосова и Павел Димитров докато оказват директен натиск върху Ваньо Танов да назначи техни подставени лица за шефове на митниците в Лом и Варна?
- Има ли незаконен запис с твърдения на зам.- финансовия министър Владислав Горанов (с който разполагат медии), че Цветан Цветанов и Симеон Дянков водят война и са се хванали „гуша за гуша”?
- Защо отново има силен теч на данни от ДАНС и свързан ли е той с назначаването на скандалния Веселин Марков за директор на т.нар. Дирекция „С”, която контролира и опазва класифицираната информация?

РЗС благодари на всички медии, които през изминалата година проявиха смелост и обективност при отразяването ни. Заедно с това сме убедени, че някои поръчкови медии, като БТВ, ще продължават да пропускат позициите и брифингите ни под натиск. Ангажираме се през тази година да разкрием истинското лице на олигарсите – собственици на тези медии и как властта ги е вклещила в менгеме и те й слугуват безпрекословно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5443 |13.12.2010 Станишев: Анкетната комисия да проверява скандалната Калинка . 2| 4974 |13.12.2010 Осъдиха двама източвали 300 хил.лв от Комисията по бедствията . 5| 5521 |09.12.2010 СДС праща Изборния кодекс на Венецианската комисия . 16| 6467 |09.12.2010 "Вертутниците" прескочиха етичната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads