Реклама / Ads
6| 4125 |11.03.2015 НОВИНИ

Кр. Янков: Криминалната хроника доминира при ГЕРБ

.
Депутатът от „БСП лява България“ Красимир Янков
Чуваме за потвърдена подкрепа от коалиционните партньори за Румяна Бъчварова. Не на визията й за МВР, не на това каква приемственост ще има за реформата чрез закона "Цветанов", не за професионалните й качества, а заради нейната диалогичност! Това създава впечатление за очаквано от управлението напрежение, или вътре в системата, или напрежение между управляващи и гражданско общество.
 
Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков. Той допълни, че за разлика от финансовото министерство, което може да планира три години напред параметрите на битовия си комфорт с 16 милиарден заем, МВР в голяма степен трябва да предприема реакции за настъпили събития.

По думите на Янков тежката криминална обстановка изисква компетентни  професионални действия. „С кого  ще води диалог министър Бъчварова по повод убийството в Правец? Как ще предотврати това други млади хора да не стават жертви като Вероника? Или за поръчковите убийства, които отново станаха ежедневие, как ще постигне министър Бъчварова разкриваемост?“, попита народният представител и отбеляза, че това е бремето на четирите месеца  управление на ГЕРБ.

Янков бе категоричен, че ако идеята е след всеки 100 дни да се сменя министъра, за да може новият да получава кредит на доверие за някакъв период от време, това едва ли е от полза на обществото ни. „Вижте новините! До есента на екран присъстваха само организираните протести, сега криминалната хроника доминира. Това е продукцията на вашето действие и бездействие! Така, както работят министрите и скандалите, които произтичат от работата им, очаквам перманентна ротация във всички ведомства.

Затова неподкрепата ми за Румяна Бъчварова е израз на неподкрепа и към цялото управление“, посочи народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4803 |05.03.2015 Кр. Янков: Борисов с неговия личен кръг от хора са отделен стълб на управлението . 42| 9707 |21.02.2015 Росен Янков: Филмът "Дякон Левски" е поръчан от ДПС . 16| 5099 |03.02.2015 Дянков: Добро решение е, че Цветанов и аз сме извън кабинета . 2| 4445 |15.01.2015 Красимир Янков: Административна реформа в ДКЕВР заради оставащите зимни месеци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads