Реклама / Ads
9| 3897 |01.09.2021 НОВИНИ

Янков: Всеки български гражданин е задължен да се отзове на покана за изслушване. Какъв е Ахмед Доган, че да не дойде?

.
Калоян Янков Източник: Стопкадър, BTV
”Не сме изпратили още покана към г-н Ахмед Доган, тъй като комисията вчера заседава при намален кворум, а при вземане на решение участваха само 5 членове от комисията от общо 12, а са нужни 7 по новия правилник. Ние сме взели все още валидно решение. Надявам се следващия вторник да се случи това.” Това каза председателят на временната комисия ”Росенец” Калоян Янков, народен представител от ”Демократична България” в предаването ”Лице в Лице” по БТВ.
 

“Администрацията на НС ще ни помогне да го поканим, досега сме канили 7-8 души така. Правилникът на НС е категоричен, че всеки български гражданин е длъжен да се отзове на покана за изслушване. Какъв е Ахмед Доган, че да не дойде?” - допълни Янков.

 

По думите му на територията на Росенец има общо 18 обекта, от които едва 3 са легални. От изслушванията до момента е установено, че Ахмед Доган използва основния имот, познат с името „сарай“ за около четири месеца всяко лято. Като от българската прокуратура установили, че само една постройка на тоалетна е била нелегална и трябва да се разруши. Янков очаква МВР също да съдейства относно казуса.

 

Янков обясни за конкретен имот - кей: „Само за три месеца е направен кей - от 40 метра до 280 метра. Този обект в морето е завършен. Това не е обикновена сграда, а обект, който се наблюдава от най-различни служби – този обект няма никакви книжа. Няма разрешение за ползване, няма разрешение за строеж, няма архитектурни планове, няма нищо“

 

Собственикът на фирмата твърди, че въпросният кей съществува от 80-те години на миналия век, но най-обикновена справка в Google Earth показва, че той е изграден сега.

 

„Това пространство е черна дупка за законността в България. На всичкото отгоре – за да бъде узаконено като пристанище са положени подписите на трима министри от кабинета на Бойко Борисов – тези на Николай Нанков, на Росен Желязков и на Красимир Каракачанов“, каза още Янков.

 

По думите му и тези министри ще бъдат поканени на изслушване пред комисията след Доган. "Все още не сме ги поканили, след като г-н Доган ни обясни каква му е връзката му с това място, ще ги поканим Доган не фигурира в документите, това място е в негова полза. "

 

"Ахмед Доган е известен с фразата "обръчите от фирмите". Дали това не е негов обръч?"- попита Янков. "Ако това е обръч от фирми на г-н Доган, ние лесно може да разберем как са работили институциите” - допълни той.

 

Калоян Янков завърши с това, че от комисията ще изпозлват всички налични инструмети, за да може истината да излезе наяве.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3712 |31.08.2021 МВнР с остра реакция срещу поредно оскверняване на български символи в РСМ . 1| 2822 |30.08.2021 Извеждането на български граждани от Афганистан приключи успешно . 22| 5319 |27.08.2021 Симеон Дянков: Има възможност за широка коалиция с ГЕРБ . 1| 3234 |26.08.2021 Изпращат между 400 и 700 български военнослужещи за охрана на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads