Реклама / Ads
0| 3052 |23.08.2022 НОВИНИ

Явор Гечев: Не искам да казвам нищо лошо за моята партия, ще му дойде времето и за това

.
Явор Гечев
Избран съм, за да свърша работа. БСП е моята партия. Не искам да казвам нищо лошо за моята партия, ще му дойде времето и за това. Докато съм министър на земеделието, аз съм длъжен да се държа надпартийно. Партийните пристрастия не би трябвало да имат надмощия над взимането на експертни решения. Считам, че не съм направил нищо погрешно и противоуставно, но да имам какво да кажа, но не е сега времето
 

Това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев по БНТ.

Той  каза още, че никой не работи целенасочено срещу Корнелия Нинова. "Аз съм писал програмата на БСП в областта на земеделието. Служебните кабинети са надпартийни. За мен е чест, че в БСП има експерти. Основната цел на експертния кабинет е да предаде държавата в добра кондиция", коментира служебният министър на земеделието. Той изреди редица проблем в сектор Земеделие.

 

"Планът за възстановяване и устойчивост е доникъде. Имаме тежки закъснения по отношение на редица проекти в държавен фонд "Земеделие", обясни Гечев.

"Нима по отношение на горите няма проблеми, и това което е изтървано ние трябва да го наваксаме за месец и половина. Аз не съм освободил шефа на горите, той сам напусна по собствено желание. Досегашният изпълнителен директор на фонд "Земеделие" каза, че не се чувства част от моя екип. Новият изп. директор господин Таков е с впечатляващо CV, заместничката му и тя. Госпожа Иванова е до момента изпълняващ директор на програмата за развитие на селските райони с дългогодишен стаж в системата. Дали е манекен или не, това какво би трябвало да значи. За нея гласува и досегашният изп. директор, защото тя е била част от неговия екип", обясни министър Гечев.


Той добави, че вярва в служителите на Държавен фонд "Земеделие". С тяхна помощ и с експертизата на новото ръководство, трябва земеделските производители да бъдат спокойни", добави служебният министър на земеделието.

Гечев заяви още, че до сега Фонд "Земеделие" винаги е имал проблеми с Министерството на земеделието. "Гарантирам ви, че симбиоза ще има между двете институции", обеща Гечев и добави:

 

"Не можем да оставим несвършената работа да повлияе на неполучаването на средства на земеделските производители след Нова година, такъв риск има, но ние няма да го допуснем. Изоставанията са колосални. Ние ще се справим, няма друг начин."


Гечев каза още, че гарантира, че в България няма да има продоволствена криза.

"България е в добра кондиция по отношение на зърнения баланс. Ние произвеждаме в пъти повече, отколкото консумираме. Това влияе в крайна сметка и на цените. Имаме притеснения, че слънчогледа в момента в складовете на българските преработватали са пълни. Новата реколта трябва да се прибере някъде", разясни служебният министър на земеделието.


Той заяви, че фитосанитарният контрол продължава и че украинската пшеница, ще подлежи на по-сериозен контрол. Гечев гарантира, че няма да остане никой от уязвимите групи без дърва за зимата. Той заяви, че хората вече са започнали до получават такава помощ от държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3130 |19.08.2022 Явор Куюмджиев: Шизофренно е - протестираме срещу руския газ, а го потребяваме на по-висока цена . 0| 4434 |18.08.2022 Ердоган: Не искаме нов Чернобил, войната трябва да приключи с преговори, Анкара може да съдейства . 0| 7444 |15.08.2022 Явор Божанков: Борисов може да се върне на власт. С ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” не работим . 0| 2598 |11.08.2022 Явор Гечев: Има намерение като дървосекачи да се ползват лишени от свобода с право на труд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads