Реклама / Ads
5| 3025 |07.11.2022 НОВИНИ

Източници от земеделското министерство алармират за нагласени обществени поръчки. Какво прави Явор Гечев?

.
Явор Гечев
Източници от министерство на земеделието /МЗ/ алармират, че във ведомството се е върнала старата схема за разпределяне не обществени поръчки под масата. Според тях министър Явор Гечев няма как да не е наясно какво се случва в повереното му ведомство. Затова всички се питат дали той има пръст в далаверите.
 

Твърди се, че в задкулисните договорки са се включили видни гербаджии, силови босове от миналото, както и величия от социалистическото минало. Чиновниците негодуват, тъй като били принудени не само да си затварят очите за нередностите, но и да погазват правила и закони. 

 

Твърде “нездравословна” изглеждала на всички връзката между МЗ и ДФЗ, която години наред се тресе от корупционни скандали, тъй като на шефския пост бил сложен приятеля на Гечев - Георги Динев. Има подозрения, че през “приятелската връзка” се облагодетелствали все “наши хора” относно текущи  плащания, така и за отдавна отписани задължения.


Източниците ни твърдят, че като директор на фонд “Земеделие” в Пловдив срещу Гечев има две прокурорски проверки за корупция, които не са прекратени. Въпреки това той е сложен на отговорния министерски пост. Те напомнят, че кариерата му се свързва пряко с влиянието на емблематичен ъндърграунд бос от СИК, собственик на банка. Твърди се, че на базата на това “странно” единство се дължи факта, че на Гечев се поверява управлението на най-големия завод в град Ямбол  – “Ямболен” АД.

 

Негов собственик е именно въпросния сикаджия. Тъстът на Гечев пък от своя страна става директор на завода, под чиято шапка има още редица предприятия, както и наскоро новопостроен соларен парк за 15 млн. лв.

 

 Твърди се, че увереността на Гечев се дължи именно на този “солиден” гръб. 

Служители на МЗ, възмутени от начина, по който се управляват финансовите средства заявяват готовност за разкажат с документи за извършваните в институцията далавери. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2951 |07.11.2022 Лозарите ще протестират пред Министерството на земеделието . 4| 4057 |04.11.2022 Мир по Кремълски: Министерство на пропагандата и разстрели. Това ли искат родните миротворци? . 0| 2817 |03.11.2022 От здравното министерство искат промени в системата за проследяване на лекарствата . 2| 2853 |03.11.2022 ДБ: ВЕЦ „Цанков камък” не работи, енергийното министерство крие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads