Реклама / Ads
0| 6908 |28.02.2022 НОВИНИ

Не е за вярване! “Промяната” в ДФЗ се прави със стари кадри от времето на ГЕРБ

.
ДФЗ
Широко прокламираната от новите управляващи “промяна” взе да издиша. Доказателство за това, е че в силно политизираният Държавен фонд “Земеделие”, в който се изсипват милиарди по европески проекти, се връщат стари кадри, работили и верни на ГЕРБ. За това сигнализираха пред Фрог нюз служители, които вярват, че правилото “пари ще се дават само на нашите хора”, ще се промени.
 

Упорито се коментира, че тази седмица, на  заседание на Управителния съвет на Фонд „Земеделие“,  ще бъде назначен виден представител от времето на ГЕРБ - Драгомир Господинов. Той  бил  назначен през 2009 г. като зам.-директор на ДФЗ с ресор „Технически инспекторат“, заедно с Калина Илиева и Светослав Симеонов. Именно за него  Бойко Рашков – министър на вътрешните работи, повдигна завесата, като разказа за случая, в който Симеонов е бил заплашван от Бойко Борисов, че ще бъде направен на кайма и близките му ще го изядат без да разберат. 

 

Източници от ДФЗ са категорични, че Драгомир Господинов е изключително близък на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.  Казват, че именно на Господинов била поверена важната задача по време на стачките на животновъдите през 2011 г., като ресорен зам. -директор на ДФЗ с ресор технически инспекторат, да впрегне всички ресурси на регионалните структури на Фонда, които да преговарят, уговарят, а когато е нужно и да заплашват стачкуващите, за да не подаде оставка министъра под натиска на протестите.

 

Твърди се, че Драгомир Господинов си тръгва от ДФЗ през 2011 г.  след скандал за изнудване на бенефициенти.  “След злополучното завършило пребиваване на Драгомир Господинов в ДФЗ, неговият благодетел Мирослав Найденов го трудоустроява като изпълнителен директор на Агенцията по Рибарство и аквакултури”, споделят източниците ни.  Те допълват още: “ И там Господинов се представя достойно - през 2013 г.  се разразява огромен скандал - как  в качеството си на длъжностно лице агитира рибарите и производителите на рибни продукти, да гласуват за Лиляна Павлова – кандидат за депутат от ГЕРБ”. Красимир Янков  - кандидат от БСП от Варненски избирателен район прави многократни изявления по случая и сезира компетентните органи.

 

Служителите на ДФЗ се обърнаха през Фрог нюз към ръководството на държавата: Днес, през 2022 г. възможно ли е БСП, като партия основно отговорна за кадровите назначения в Министерство на земеделието, да припознае и гласува доверие, като назначи на толкова ключов пост лице, което години е обслужвало интересите  на ГЕРБ и дори открито е агитирало за ГЕРБ в предизборна кампания? Възможно ли е БСП да назначи чистокръвен “ГЕРБЕР“, при условие че непрекъснато се опитва да внуши, как са разгражда порочния модел и се демонтира ГЕРБ от властта?”. 

 

Източниците ни обръщат внимание и на друго подобно назначение в същата структура. Става дума за Виктория Иванова. Тя  пък вече е  назначена с решение на Управителния съвет на ДФЗ за зам. директор с ресор Програмата за развитие на Селските райони на 3 февруари 2022 г.

 

За нея също се пазят спомени от минало време: “Виктория Иванова е назначена през 2010 г. в ДФЗ с личната протекция на Цветан Цветанов,  по онова време дясната ръка на Борисов и министър на вътрешните работи. Лично Цветанов държеше да е назначена на длъжност финансов контрольор, за да може да следи и в реално време и да докладва за всичко, което се плаща или предстои да се плати от бюджета на ДФЗ и евросредствата. Назначението й става по време на Калина Илиева. Виктория вече 13 години работи необезпокоявана единствено и само като финансов контрольор.

 

Всички гледат на нея като възможна къртица на ГЕРБ, в последствие и на ДПС в ДФЗ. През годините в зависимост кой е на власт в ДФЗ , Виктория е много близка с бившия шеф на ДФЗ Румен Порожанов, Живко Живков – директор на ДФЗ и картотекиран Бистришки тигър, както и с  Марио Кръстев -експерт от ДФЗ, арестуван публично преди време”.

 

Колегите на Виктория поставят под въпрос нейната компетентност. Казват, че не владее добре чужд език, което също се смята за огромен минус в работата й. 

Служителите смятат, че подобни назначения, в момента, когато програмата за селските райони е заплашена от спиране и отнемане на акредитация на ДФЗ, било равносилно на прострелване не в крака, а директно в главата. 

 

Казват, че сестрата на Виктория - Гергана, също била назначена от Румен Порожанов в дирекция „Договориране“ към Програмата за развитие на селските райони, като днес вече не работила там. Тя, обаче живеела на семейни начала с ковчежника на Румен Порожанов  -  Янаки Червеняков. Той пък стана обет на поредица разкрития на разследващия сайт “Биволъ”.

 

В тях се твърди, че  Янаки през цялото време, докато е  експерт в ДФЗ със заплата от  1500 лв.,  притежава 2 автомобила “Ауди 8” последен модел, къща за гости, построена с пари от ПРСР, проект за милиони за ремонт на язовир, огромни апартаменти в София. Още по-скандално е, че името на Янаки Червеняков  се свързва с в аферата “ДЖИ ПИ ГЕЙТ”, когато се доказа разпределението на комисионни от строителство по ПРСР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4637 |28.02.2022 Проф. Дайнов: Войната в Украйна пресява кой какъв иска да бъде. Някои хора ще отпаднат от правителството . 0| 3239 |25.02.2022 Зеленски обвини ЕС, че не прави достатъчно и призова Путин да се върне обратно на масата за преговори . 0| 3553 |25.02.2022 Проф. Михаил Станчев: Цяла нощ вървяха боеве покрай Харков. Ще се бием, какво да правим . 1| 3187 |24.02.2022 Янев почти се поправи: Имаме сериозен въоръжен конфликт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads