Реклама / Ads
4| 19662 |29.10.2021 НОВИНИ

Явор Златанов: Било „семейна драма“, а всички престъпления срещу мен започнаха с подписа на Цацаров /видео/

.
Явор Златанов Източник: стопкадър, Евроком
Сега от Специализираната прокуратура говорят за „семейна драма“, но преди две години, когато с Илия Златанов имахме спор и беше само „семейна драма“, тогава защо се намеси Сотир Цацаров и реши да подпише заповед, с която да даде пълните права на същата тази Спецпрокуратура да прави с мен каквото си поиска? С неговия подпис започнаха всички престъпления срещу мен.
 

Това каза в предаването „ЕвроДикоФ“ синът на Илия Златанов – Явор Златанов.

 

Вчера шефката на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова нарече сагата „Осемте джуджета“ „семейна драма“. По думите й нямало нищо нередно или притеснително в едно разследване на НПО, което разкри как съдебната система и институциите се използват като бухалки от шепа хора и завземат бизнесите, превърнали се в апетитна хапка някому.

 

„Илия Златанов направи така, че ми съсипаха здравето, откраднаха златото и парите ми, взеха ми дружествените дялове и фабриката, взеха ми всички материали, които лично съм купувал. Въпреки това останах жив и съществувам. Тази престъпна организация, която съществува, най-после трябва да бъде премахната“, смята той.

 

„Аз съм учуден как може един държавен служител да е толкова нагъл, но след като видях какво направиха от Прокуратурата, разбирам, че всички са един дол дренки. Тези хора са безочливи и използват служебното си положение, за да извършват грабежи в особено големи размери. Смачкаха ме така, че едвам не загубих живота си. Жалбата ми вече е пратена до Страсбург“, коментира още Златанов-син.

 

„Аз лично не съм се карал с баща ми. Той реши зад гърба ми да ме махне от семейната ми фирма чрез събрание на съдружниците, на което не бях поканен, а причината е човешката завист. Илия Златанов е подобие на човек, което завижда и манипулира“, обясни той.

 

„Златото е изцяло мое и на никой друг. То ми е наследство от моята баба, която е майка на майка ми и то няма нищо общо с Илия Златанов. Баба ми ми го даде на мен и ми подписа саморъчно направено завещание. Държах го в два сейфа“, допълни Златанов.

 

„Спецпрокуратурата са пратили писмо до всички банки, за да видят къде държа сейфове. Преди да ме арестуват отидохме при единия сейф, който разбиха, защото аз не исках да го затварям. След това ме заведоха при другия сейф, който разбиха и него“, разказа Явор Златанов.

 

„Цялата работа е, че Илия Златанов решава в началото, че това е начинът, по който ще ме съсипе. Организира цялото това нещо срещу мен, като обещава на Пепи Еврото, че ще му стане съдружник вместо мен и ще изкарва много пари. С две думи – лъже го, защото Илия Златанов не може да изкарва пари, но това е друга тема. Еврото става заинтересован от тази работа, арестуват ме, мачкат ме…“, продължи Златанов-син.

 

„Цяла София говори за отношенията на Сотир Цацаров и Радост Драганова. Аз не съм ги виждал заедно, но всички говорят“, коментира още той отношенията на бившата си съпруга с шефа на КПКОНПИ и бивш главен прокурор.

 

В поредицата „Държава без изход“ на Фрог Нюз говори и бащата на Явор Златанов - Илия.

Първа част може да гледате тук.

Втора част може да видите тук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6371 |28.10.2021 ”Осемте джуджета” било семейна драма. А разказът за овладяната съдебна система? . 15| 3233 |27.10.2021 Зам.-министър Златанов: Ако нещата продължават да ескалират, неминуемо ще се стигне до локдаун . 5| 3360 |15.10.2021 Шефът на ”Топлофикация”: Би било апокалипсис, ако спрем да работим . 13| 5535 |15.10.2021 Евгений Дайнов: Чудо би било да имаме президент още на първи тур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads