Реклама / Ads
0| 3916 |22.12.2016 НОВИНИ

Идентифицираха жертвите на атентата в Берлин

.
Докато германската полиция продължава да издирва извършителя на терористичната атака на коледния базар в Берлин, при която загинаха 12 души, а най-малко 48 бяха ранени, имената на част от жертвите вече станаха известни.
 
Досега са идентифицирани петима от загиналите. Това са полският шофьор на камиона, 60-годишна жена от Израел, която била на посещение в Берлин със съпруга си, италианска мигрантка и още двама германци, чиито имена властите все още не съобщават.

Шофьорът на камиона, Лукаш Орбан, беше намерен мъртъв в кабината на мястото до шофьорската седалка. По него са открити огнестрелни и прорезни рани.

Въпреки че бил ранен, Урбан се опитал да изземе управлението на камиона от атентатора, твърдят разследващите по случая. Те установиха още, че той е бил жив по време на атаката и е застрелян едва когато камионът спрял. Оръжието, с което е  убит, не е намерено.

 

„Лицето му беше подуто и разкървавено”, сподели собственикът на полската транспортна компания, след като бил помолен да разпознае шофьора на снимки.

Мениджъртът на компанията пък описал Урбан като „добър, кротък и честен човек” и споделил, че вярва, че той е защитавал камиона докарай.

 

Сред жертвите на терористичната атака е и 60-годишната туристка Далия Еляким от Израел. Нейното тяло беше разпознато в сряда вечерта.

Далия била на коледния пазар заедно със съпруга си Рами, когато камионът се врязал в тълпата. В момента мъжът е в болница след претърпяна операция.

 

Днес италианското външно министерство потвърди, че сред жертвите е 31-годишната италианска гражданка Фабриция ди Лоренцо. Тя работела за транспортна компания в Германия и живеела в Берлин.

Семейството на италианката било силно разтревожено, след като не могло да се свърже с нея в понеделник. Телефонът и картата ѝ за метрото бяха намерени по-късно на мястото на инцидента. Майка ѝ и брат ѝ пътували до Германия, за да я разпознаят.


Сред идентифицираните жертви са и двама германци от федералната провинция Бранденбург, заяви немското вътрешно министерство. Това са 32-годишен мъж и 53-годишна жена.

Смята се, че при атентата е загинала и германка от близкия до Дюселдорф град Нойс, чийто 40-годишен син е сред ранените.

 

Според местни медии общо шестима германци са загинали при атентата, цитира ги bTV.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3873 |22.12.2016 71 са вече жертвите на ”Бояришник” в Иркутск . 2| 3979 |20.12.2016 Жертвите от Коледния базар в Берлин станаха 12 . 1| 3943 |17.12.2016 Идентифицираха eдиния от атентаторите в Истанбул . 1| 3645 |15.12.2016 Дават по 1000 лв на близките на жертвите в Хитрино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads