Реклама / Ads
2| 4931 |13.05.2010 НОВИНИ

С. Игнатов: Съботинов има старческа логорея

.
Сергей Игнатов
Никой нямало да пипа имотите на БАН; СУ бил най-толериран от всички, каза министърът на образованието и науката. Бюджетът пък бил изгребан, направо бил изчистен с прахосмукачка.
 

Не може да се намалява заплатата на редника, за да се увеличи заплатата на учения, коментира по БНТ министърът на образованието Сергей Игнатов мнението на ректора на СУ Иван Илчев, че заплатата на редови войник е по-висока от преподавателската в Софийския университет. Игнатов можел да посочи много университети, в които заплатите били високи. Бюджетът бил изгребан, направо бил изчистен с прахосмукачка.

Правителството прави реформи, които ще доведат до по-достоен живот на всички, каза още Игнатов, според когото Софийският университет винаги бил най-толериран. Ако състоянието му е лошо, значи има лош мениджмънт, констатира той и добави, че другите университети имали приети антикризисни мерки, а Софийският нямал. Проблемът бил, че организации, които винаги разчитат на други средства, губели инстинкт, защото винаги чакали някой да им помага.

Преговори за обединение или окрупняване на университети се водели според министъра, за да си отидат хората, които не са необходими, а само взимат заплати.

Законът за академичните степени също ще реши някои проблеми във висшето образование
, но за съжаление той все още е под ветото на президента, каза Игнатов.

Никой не е казал, че ще се взимат имотите на БАН
, добави той и обясни, че щом от академията все за тях си говорели, това навеждало на мисълта, че тези имоти се ползвали за частни цели и имало много страх какво ще излезе от проверката, която ще се прави. Съботинов влязъл в конфронтация с правителството още през декември. Не е той човекът, който ще каже дали аз ставам, дословно каза министърът и добави, че председателят на БАН прекалил, това било вече старческа логорея.

Малко по-късно по НТВ бившият министър Даниел Вълчев подчерта, че Сергей Игнатов е човек с реформаторски дух.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5608 |30.04.2010 С. Игнатов: Училище на 5 г. било добре и за малцинствата . 7| 4791 |19.04.2010 Сергей Игнатов: Край на ятата прелитащи професори . 5| 4755 |13.04.2010 С. Игнатов: Повечето учени са против промените . 7| 4567 |03.12.2009 Червена логорея за 17 часа дебати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads