Реклама / Ads
13| 9885 |17.08.2020 НОВИНИ

Илиан Василев: Борисов отвори кутията на Пандора

.
Илиан Василев
Мисля, че Борисов разбира че сам е за никъде с този ход за Конституция и ВНС /който не е измислено от него/, трудно ще събере мнозинство. Но целта, която частично си мисли че постига, е хората да ”извадят” от ”дисагите” всякакви виждания за Конституция и промени и така в изкуствен и безмислен дебат върху ”проекта” на ГЕРБ да потъне темата с корупцията и личната му отговорност.
 

Не знам кой го съветва, но на пръв поглед изглежда добра тактика, нещо което ще даде резултат на къса дистанция, но като стратегия е губещо отвсякъде, лично за него.

 

Не само защото го показа като слаб политик и още по слаб човек, дете, което не иска да се разделя с играчката си власт. Но отвори кутията на Пандора, като всяка една партия започна да си прави сметките, защото разбира, че той иска или не иска ги води към нови избори. Не са ВНС, там мнозинство няма да се получи, пък и президента ще го блокира.
Борисов не съгласува този ход с коалиционните партньори, а пряко с Пеевски и Доган. Тоест обяви на всеослушание, че работа вече е в етап спасяване поединично, кой как може.


Разбирам, че в ГЕРБ напрежението е огромно, защото сегашните депутати знаят, че 80 процента от тях ще бъде сменени. Като знаят, че вероятността отново да бъдат власт клони към отрицателни стойности, това значи, че "остават на улицата". По-голямата част от кохортата разбраха посланието и започнаха инвидуални срещи, за да се присламчат към партията на Слави /основно/, много малка част ще отидат при Цветанов. Това са клиентела, търсят печелившите за не работят."


Факт е, обаче, че Пеевски и Доган могат да "стресират" през Гешев, поне на теория, когото си искат. Да, но не, защото Гешев е куца патица, в момента не може нищо да направи. Тези, които ако ги погне, ще му поправят имиджа, той не може да "пипне", а тези които може, няма да произведат "новини" и "пиар капитал".

 

Facebook, Илиан Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 30188 |17.08.2020 Контраборисов: изобличаване на лъжите . 20| 10467 |17.08.2020 Преподавател обясни как с предложението на Борисов искат да ни преметнат . 71| 25529 |17.08.2020 Фейсбук изригна след Борисов: Оставка! Страх го е! Истински опасен тип! . 72| 8724 |17.08.2020 Борисов с нова теза - искал да даде властта на народа. Затова нареди консултации за ВНС и промени в Конституцията до 2 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads