Реклама / Ads
11| 8122 |22.07.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: Играят, за да спечелят време. Всяко забавяне по пътя оставка е престъпление

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Играят за да спечелят време и Парламента да излезе в лятна ваканция. Днес утре ще представят предложения за ”радикални” промени в кабинета. И те не вярват че ще мине, но това не ги интересува.
 

Борисов и по-скоро овладявали ГЕРБ Доган и Пеевски искат да "изтощат" протеста в постоянни игри на топло и студено, обещания за светло бъдеще, плашене, "конструктивност". Тактиката е да спечелят максимално време, докато техните социолози и политолози ви убеждават, че от ГЕРБ по убаво нема, от Борисов по юнак нема /тук вариации с нов кабинет/, а от Доган и Пеевски по-невидими като проблем също нема.


Факт е, че потъваме в кризата и ударът ще бъде много тежък. Но още по-голям факт, че това правителство или всяко друго генерично нему не могат да имат доверие. Приказките за легитимност, нелигитимност не струват много.


Още повече за нужда от този парламент.


Не са само въпросите на нелегитимността и доверието, които са невъзвратимо увредени.


За мен поне редом със страшна сила стои въпросът за некомпетентността на това управление и най-вече на лошите му преценки за всичко, като се започне от собствените им качества и ситуацията около нас и вътре в страната. Социалната емпатия на тази власт e заместена от колективно, почти гангстерско чувство на солидарност в страха от възмездие.


Всяко забавяне по пътя оставка - избори, наторва сегашните управляащи с тежка отговорност, която на фона на тежката криза е откровено престъпление.

 

Facebook, Илиян Василев




Играят за да спечелят време и Парламента да излезе в лятна ваканция. Днес утре ще представят предложения за "радикални"...

Posted by Ilian Vassilev on Wednesday, July 22, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9275 |21.07.2020 Илиян Василев: Храненикът на Доган и Пеевски, харчи моите и ваши пари за да ги обслужва . 17| 17498 |20.07.2020 Илиан Василев: Виждам в екрана политоложка, на която управляващите наливат по половин милион да громи протестиращите . 23| 13804 |15.07.2020 Илиян Василев: Г-н Борисов, каня всичките ви министри, барабар с Пеевски, на публичен дебат . 13| 7067 |14.07.2020 Илиян Василев: Протест пред БНТ. Оставка на Кошлуков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads