Реклама / Ads
11| 5545 |29.01.2019 НОВИНИ

Илиан Василев: Визиите ви са тюрлюгювеч от високопарие

.
Илиан Василев
Вие разбрахте ли от тези визии къде се движи светът и как България трябва да разположи своето развитие и интереси за да не бъде на последното място в ЕС, какви точно са оптималните политики или тези които лекуват дефицитите.

Това пита Илиан Василев в свой коментар, споделен в профила му във Фейсбук. Вижте какво още каза той:

 

Най-големият проблем на този тип дебат, който върви като публичен, е че обществото не получава никаква полза - нито знания, нито алтернатива. Веднъж защото големите участници целесъобразяват - от гледна точка на конкретния си интерес, целят повече да се изтъкнат или да навредят, отколкото да изтеглят някаква обща цел или полза, като го наложат върху съвременните глобални тенденции.


Виждам как Елена Йончева е супер важна, още по-важен е Цацаров - който съзнателно продава услугата "тояга" в полза на конкретен политически субект, точно както ще го прави той или следващия го, в полза на следващия управляващ субект. Само че не сменяме Системата, а громим/защитаваме Йончева - която не е нито без грях, нито най-големия престъпник - но не може да бъде епицентър на внимание, нито модел за подражение.


Вие разбрахте ли от тези визии къде се движи светът и как България трябва да разположи своето развитие и интереси за да не бъде на последното място в ЕС, какви точно са оптималните политики или тези които лекуват дефицитите.


Един тюрлюгювеч от високопарие /визии, стратегии/, от словесни шаблони /обикновено "модерни" термини на ЕС/ и крещяш популизъм /който е естествен пристан на всеки хибрид между амбиции и посредственост/.


Нито големите проблеми на нацията - на първо място демографския, нито етническия, нито регионалния, нито образователния, нито охраната на здравето и околната среда /не статично със забрани, а динамично в развитие, така че да не пречиш/, нито престъпността, нито областите на конкурентни предимства и т.н.


От време на време вербални залпове от посредственост и публиката гледа сеир, като на запалянковци на мач- една част - браво, Радев - как го каза само!?, други - над Борисов само слънцето, трети - всички са маскари.

 

И оставаме стабилно "на последно място". Съжалявам, ако българският избирател не трябва да избира между един вид посредственост - Борисов, и друг вид посредственост - Радев и Нинова,
Трябва целите ни да бъдат съизмерими на нашите предци - България в предните редици на преуспяващите нации.


За това не ме карайте да харесвам Радев, защото бил алтернатива на Борисов. Спестете си - текущите проекция на материален интерес и суета.


Гледайте отвъд късия хоризонт.Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4861 |25.01.2019 Илиан Василев: Идеята за интеграция на ромите е идиотска . 1| 3746 |15.01.2019 Никола Василев: Финансовото състояние на БДЖ е стабилно . 17| 16840 |07.01.2019 Илиан Василев: Мутри въвлякоха България в крупен международен скандал . 1| 5111 |03.01.2019 Н. Василев: Администрацията става все по-голяма при намаляващо население
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads