Реклама / Ads
1| 2166 |30.07.2024 НОВИНИ

Илия Проданов: Надяваме се до края на седмицата средствата по "Украинската помощ" да бъдат гласувани

.
Илия Проданов, председател на Асоциацията на зърнопроизводителите Източник: Стопкадър: БНТ
"Оказа се, че има воля в народните представители. И се надяваме до края на седмицата средствата по "Украинската помощ" да бъдат гласувани". Това коментира в ефира на БНТ Илия Проданов - председател на Асоциацията на зърнопроизводителите.
 

"Те често пропускат понякога, особено когато се говори за такива суми, се пропускат. Да не забравяме, че първият транш на тази сума беше постигната с доста дълги протести", уточни Симеон Караколев - съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.





От бранша няколко пъти напомнят на управляващите, че войната в Украйна не е приключила и че тези средства са крайно необходими, кризите в сектора на се свършили, и "е добре тези суми да бъдат заложени в бюджета". От двете асоциации вярват, че депутатите ще направят всичко възможно, за да удовлетворят техните желания.

 

"Истината е, че ситуацията в сектора е прекалено тежка и липсата на редовно управление на страната определено влияе и на нашите отношения. Няма дългосрочна политика, няма вземане на решения, които да покажат няколко години напред хоризонта на развитие. Може би от това идват честите кризи в отношенията ни с властта, но за нас като браншови представители е най-важно да защитаваме интереса на нашите колеги", алармира Проданов.





Има риск, изтъкнаха от браншовите организации, обаче помощта да не бъде гласувана. Това ще доведе до "познатата формула - протест".

 

"Крайно време е да излезем от тази формула на ревящото бебе. Тук трябва да има наистина една отговорност във властта, която точно и ясно да оценява, да анализира потребностите на този сектор", отбеляза Симеон Караколев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2143 |30.07.2024 Огънят на българо-гръцката граница е обхванал близо 600 декара на наша територия . 1| 2206 |30.07.2024 Трагедия в Англия: Две убити деца и 9 ранени след нападение с нож в град Саутпорт . 8| 2158 |30.07.2024 Продължава делото срещу Георги Георгиев, обвинен в обезобразяването на приятелката си Дебора Михайлова . 23| 2224 |30.07.2024 ИТН започва консултации с политическите формации в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads