Реклама / Ads
40| 15132 |12.04.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: На Борисов не му се получи да опитоми доц. Мангъров

.
Илиян Василев
Доцент Мангъров ми става все по симпатичен и достоен за уважение. Други сe огънаха под натиск, прибраха се. Той упорито отстоява своята научна истина. Физиката му не е особено внушителна но духът му е несломим. Няма значение къде, кога и пред кого. Борисов се опита да го опитоми, и се получи точно обратното.
 

Излизайки от срещата Атанас Мангъров създаде свръхочаквания към Борисов, че слуша, че се интересува, че може да се промени.


И много хора му повярваха. Аз не, разбира се. Но късата клечка остана у Борисов, защото доцент Мангъров продължава да ги "разбива". И се чудят откъде да доведат подкрепа, от някакъв казионен лекарски съюз, началници на болници, които зависят за кариерата си от Него. И пак нищо.


Щом официоза "24часа" го публикува, значи Борисов го е страх да го забрани или го пази за резервен вариант, ако нещата с щаба станат неспасяеми. Да обърне палачинката и да изтъкне че с моя "приятел" Мангъров винаги са се разбирали.


Няма никакво значение, че го нападат от всякъде, от Пик до "десни". Той върви напред и всички вече знаят, че има характер, има принципи и въпреки, че го клеветят, плетат интриги, той минава през тях като тефлонов човек.


Какво каза днес?

Че БПЦ се държи най-адектватно, защото отказва за затвори храмовете.


Атакуват го че те са били проруски, но това с реакцията по коронавируса няма общо. Знаете съотношението в Синода, по отношение на признаването на Украинската Православна Църква. Действително сервилничат през Москва, но в случая ситуацията е друга. Това, което правят е точно противоположното на това, което правявт в Москва - РПЦ затвори храмовете. За цялата страстна седмица. А нашите ги оставиха отворени. На принципа няма да върнем желаещ и това е достойна позиция. И един човек да иска да отиде - Храмът трябва да бъде отворен. Не са казали, че не трябва и не можете да си останете в къщи и да се помолите, нали?


Второ, най-агресивни в призивите си да се затворят храмовете, са същите хора които одобряват затварянето ни по домовете, да не можем да излизаме на чист въздух и слънце. Защото са си самовъзложили функцията на обществените пазители на Живота ни. Повтарям без никой да е искал това от тях.


Доцент Мангъров ви каза просто и ясно - няма нищо което да е извънредно, можем да се борим с вируса и без да казармени методи, без да рушим икономиката се, без да се паникьосваме.


И за това го мразят, ох, как го мразят.

Най-вече защото кара хората да се замислят, дава им друго мнение, различно от щаба. Да, колегите му от Медицинския съвет го изоставиха сам да се бори, но толкова повече това му прави чест.


На кого ще поверите живота си за да ви излекува - на него или на някой от щаба?
Колкото и камъни да хвърляте, той няма да се откаже!

Capisci?.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6817 |12.04.2020 Борисов възнегодува срещу автопарка на бизнеса у нас . 43| 6178 |12.04.2020 Борисов разпореди: Държавата да изкупи нереализираната българска стока и да я даде на социалните служби . 9| 5046 |12.04.2020 Манолова пита Борисов: Защо обещаните 375 лв. няма да стигнат до всички родители? . 20| 31176 |11.04.2020 Илиян Василев: Пеевски бил дарил 2000 теста. За по-големи дарители няма и дума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads