Реклама / Ads
4| 4571 |29.10.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: Има системен проблем в обществените медии

.
Илиян Василев
Има системен проблем в цялата сфера на управлението на обществените медии. Той няма да се оправи с мандатността. Трябва да се мобилизира обществена енергия.
 

Това коментира пред БНР бившият посланки в Москва и анализатор Илиян Василев, един от хората, подписали отворено писмо до министъра на културата Боил Банов, с което се иска оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. 

 

На онлайн среща с генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков вчера министър Банов отказа да оттегли внесения за обществено обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, защото има подписка на интелектуалци, с която се атакува мандатът на Кошлуков. Оттеглянето беше поискано от Балтаков, от депутати, от неправителствени организации и от служители на БНР, с аргумент, че в този текст липсват одобрени от Националното радио предложения.

 

Василев подчерта, че досега Банов е мълчал по искането за оставка на Кошлуков, депозирано чрез подписката, и не се е произнесъл по тази темата:


"Сега използва метода, като при случая с КТБ, гражданска активност и отделни елементи, извадени от контекст, да се използват за оправдаване на други действия или бездействия".

 

"Никой няма да позволи на Боил Банов да си подаде оставката, защото той е част от колодата от карти в това правителство и те се страхуват, че един като падне, ще повлече крак", заяви Василев.


По думите на Василев не се е състоял истинският разговор.

"Как обществото да разбере, че г-н Балтаков има 7 или 8 позиции, по които някой е променил".

В законопроекта липсват 8 члена от текстове, които засягат мандатността на генералните директори на БНТ и БНР и задълженията на управителните съвети, пояснява медията.

 

"Работни групи работят, а никой не знае нито варианта, по който експертите от Радиото са участвали, нито варианта, който Министерството на културата е одобрило. Сега е времето - чрез обществени дебати", допълва Василев.

 

"Ако г-н Балтаков цели провокиране на обществен дебат, шапка му свалям", заяви още Илиян Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8093 |23.10.2020 Илиян Василев: ”Лекари” бизнесмени превръщат бедата и корупцията в лично богатство . 22| 7869 |22.10.2020 Николай Василев: Чувствам се предаден като икономист с този бюджет . 16| 5659 |21.10.2020 Илиян Василев: Ученици на Гьобелс - вземи му страха на човек и след това е като от пластелин . 0| 4472 |21.10.2020 Илияна Цанова: Парите на ЕС не са даденост, трябва да си свършим работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads