Реклама / Ads
0| 24464 |01.09.2022 НОВИНИ

Илиян Василев: Някакъв Помпео ще ни отваря нас тук – в страната на тарикатите

.
Майк Помпео Източник: БГНЕС
Дошъл Майк Помпео и казал, решението на проблема с енергийната независимост не е в чужбина, а е в България. Имате си всичко. Мръсник, ви казвам. Вместо да се съгласи, че проблемите са в глобалното затопляне, в подреждането на звездите, глобалните пазари, кофти съдиите, които пречат на наш'те футболисти и волейболисти да спечелят мачове срещу аутсайдери, този тръмпист соросоид идва у нас и ни казва, че работата не е в зяпането по борсите, а в запретването на ръкави и работа, работа, работа над собствените си ресурси.
 

Веднага дежурните "еко" и не толкова "еко" осъзнати се хвърлиха на барикадите. Абе нас американец ли ще ни учи? Този левак, империалист, импресионист, анархист и т.н. Ама той не разбира, че у нас, за разлика от света, ресурсите разрушават природата от само себе си, не е като в Америка.

 

Помпео откъде да знае, след като идва от страната, която добива най-много шистов газ, благодарение на който сега Европа се спасява от руския шантаж.

 

Хм, дошъл да ни учи, нас, които забранихме не само добива, но и проучването. Все едно Гуардиола да дава съвет на Любо Пенев.

 

Представяте ли си, ако местен партиен велможа по съветско време бе дръзнал така да се отнесе към съветски другар от съветското Политбюро, веднага щяха да дойдат танковете. А тези американци ги мързи и танкове да пратят за да ни освободят. Било наша отговорност да бъдем свободни и независими!?. Нахалници.

 

Да, внасяме от същия този шистов газ от Америка, или поне внасяхме. Сега не внасяме, защото руският газ е по-природен /екологичен/ от американския. Около нас всички добиват и инвестират - гърци, румънци, турци, сърби, но ние сме избраната нация да покажем, че може и без добив, хем лежим, хем спим, хем всички се борят да ни доставят газ.

 

Само ние имаме житница, само тя е най-чиста и свята житница в Европа. Малко не се връзва с данните, но нейсе. Подробностите, не ни интересуват, само Голямата Картина.- Ако бяхме тръгнали да проучваме и добиваме щяхме да ангажираме цели 0,000025 процента от територията на тази житница.

 

У нас вече никъде не се проучва за нефт и газ, ни в офшорните зони, нито на сушата. След като Бойко фон Банкя преди да построи руския Турски поток, изгони американския Шеврон, бе блокирано всичко. За това пък сметката за внос на природен газ и нефт набъбна от 1,5 милиарда лева за газ и 2,5 милиарда за суров нефт – 4 милиарда лева общо, преди няколко години изригна до 4,5 милиарда лева за природен газ и 7 милиарда лева за нефт - общо над 11,5 милиарда лева за последната година.

 

Защото от времето на Съветския съюз ни внушиха, че няма смисъл да търсим и добиваме, можем просто да си пием кафето, и да чакаме на готово. Ако бъдем послушни, големият брат ще ни даде всичко. Ние ще го омайваме че е най-великия, най-големия, пък той ще ни пуска тънко газ и нефт. За какво ти е да си свободен и независим. Удариш едно коляно, хаир да видиш.

 

Сега знаем, че "братът" не само не дава даром, но и ни спира газа за назидание. Но още чакаме благоволението свише да ни реши проблемите или ще търсим някой друг голям брат.

 

А американците нещо не горят от желание да замесват досегашния "голям" брат. Предлагат ни сами да се справим, като ни предоставят технологии, ноу-хау, дори ни казват, че можем да станем енергийно независими, да се освободим, за не ни изнудват.

 

Но ние акъл не искаме, само кеш.

 

Как да не ги мразиш - карат ни да работим?! Представяте ли си какви нахалници?!

 

Мразим най-много онези, които ни посочват собствените ни грешки и отговорност за нерешените ни проблеми.

 

Не е проблемът само и толкова в шистовия газ. Ще платим, ще внесем с пари чуждоземски газ от някъде. Но този прескъп газ ще го платим през инфлацията, Ако не сте разбрали за година сте станали с 20 процента по-бедни. Най-вече заради енергията, която внасяме, а не добиваме сами. 

 

Пораженията от световната зелена революция и радикализма на зеления интернационал са на път да победят и най-здравия разум. Всички чакат на готово суровини, материали, изделия. Ако може Китай да ни произведе всичко /цяла Европа това чака/ пък ние тук няма да се занимаваме с нискорейтингови производства и ще се съсредочим върху потреблението.

 

Ако може Турция да ни произведе торовете, зеленчуците, мебелите. След това и месото, и зеленчуците, и плодовете.

 

Китай затвори заради КОВИД и всички клекнахме. Чакаме за коли, като при Съветския съюз - вярно не с години, но с месеци.

 

В основата на всичко са безотговорността и мързела, или по-скоро желанието да живеем добре без да работим, без да рискуваме, без да полагаме усилие да творим качествено и да съхраняваме натрупаното.

 

Нещо като желанието да отслабваме, без да ограничим храната, без усилие, без да се потим.

 

Тази болест върлува както на "висше" равнище - елита -  управляват ни функционално безработни, но богати от преразпределение и "далавери" люде. 

 

Заболели има и на по-ниските етажи на обществото - тези които мрънкат че нямат доходи, но не желаят ни да учат, ни да работят за някакви си хиляда лева. Доброволно безработните предпочитат да направят някой друг удар, но без да се потят, от ден за ден, да вземат пари от продажбата на някой наследствен имот или да вземат пенсията на възрастните си родители.

 

За да оправдаят тази липса на морал и отговорност при нищоправенето си, измислят високо-идейни причини - заети са да спасяват планетата, грижат се за екологията, но забравиха Човека, единственото, което ги интересува е не да заработят парите си, а да "усвоят средства" по европрограми.

 

Най-лошото, продължават да назидават намаляващия брой хора, които искат да работят, да се развиват, да рискуват, да полагат допълнително усилие, и ни мразят че им разваляме хатъра със своя екстремизъм да работим.

 

Ще кажете, ама какво общо има шистовия газ - има, и то много. При всички изброени случаи "пречещите" са достатъчно много за блокират усилията на тези "можещите" и "искащите".

 

До тях ги подкрепя една още по-огромната група на социални кибици - с пуканки и бира в ръка. И да паднем и да бием.

 

И току от време на време пристигна някой чужденец - погледне ситуацията и се чуди - всичко е в ръцете ни и пак се оплакваме?!

 

Погледнете кои са напред в платената социология преди изборите - посочете ми една партия или политици, които да са се изправили през народа си и са му казали - драги съграждани, няма друг начин, трябва да работим и да не си пречим взаимно.  Популизмът е тотален.

 

Всички обещават рога на изобилието без да си мръднете пръста.

 

А сега сметнете формулата на българския упадък - като платим 10 милиарда за корупция, 6 милиарда допълнително за енергийни суровини, като преразпределим извън желаещите и работещите 12-те милиарда от европрограми - как да оцелеем демографски като страна, в която гражданите и имат обща цел и споделена ценност - благоденствие и сигурност. За това тръгваме по света да бъдем германци, англичани, испанци, американци, белгийци, само не и българи. 

 

Сорос ни е виновен, Горбачов също.

 

Пенсионерите били проблем. Глупости - те поне са научени да работят, а новите попълнения в работната сила, които станаха възрастни без един ден трудов стаж. Дори станаха премиери, олигарси.

 

Та някакъв Майк, някакъв Помпео ще ни отваря нас тук. В страната на тарикатите.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3089 |01.09.2022 Теменужка Петкова предизвиква Петков и Василев: Направиха диверсификация по Харвардски . 0| 18718 |31.08.2022 Илиян Василев: Не е само калифорниецът Христов, всичко идва от архитекта Радев . 0| 3256 |28.08.2022 Асен Василев: Всеки ден си пращахме заявка към Газпром и получавахме „нула“ газ . 0| 3968 |23.08.2022 Асен Василев: Борисов лъже народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads