Реклама / Ads
6| 5997 |20.10.2017 ПОЛИТИКА

Илиян Василев: Путин е на власт толкова години с една и съща мантра за непогрешимостта си

.
За пореден път имаме български представител на Валдайския форум, на който се събират ”доверени” на Москва западни експолитици, анализатори и политолози. И той със сигурност ще публикува някой статия с критика на руската външна политика за ”баланс”.
 
Това коментира във Фейсбук Илиян Василев. И продължава:

Идеята е гостите на Валдайския форум да бъдат брифирани от "най-високо" място за последните "опорни точки" на Москва, които е препоръчително да бъдат отчетени в работата им до следващия форум. Запознах се с изказванията на "гостите" - няма и помен от критика на казаното от Путин.

А иначе нищо ново и нищо особено - това му е проблемът на руския президент - толкова години е на власт, с една и съща мантра за своята непогрешимост и оправданията със Запада, че можете спокойно да пропуснете подобни форуми.

Закачката с "ВОСР" като причина за успехите на Запада е просто глупава. Убитите десетки милиони от този режим по какъв начин допринасят за успехите на когото и да било!?

Дори "новината" с коментара за Каталуния - не е нищо неочаквано. Косово може, Каталуния не може - когато в Каталуния стане като в Сребърница, тогава и Каталуния ще се отцепи. Между другото това не е изключено, ако в Мадрид си мислят, че с пряко управление ще си решат проблемите.

Болката на Путин не е, че Европа ще престане да купува природен газ и нефт, а че Москва загуби способността да ги използва като политическо оръжие и най-вече да определя цените като продава скъпо. Не САЩ водят разследване за злоупотреба с монополно положение срещу Газпром, а европейците и ЕК.

Путин патетично се пита сам по Украйна "И Вие мислите, че ние сме отговорни за това?" - в залата няма кой да не се съгласи. Всички са поканени - с платени разноски, а някои и с договори за медийно обслужване на Кремъл.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5684 |20.10.2017 Илияна Йотова: На някои министри и депутати им липсва желание да бъдат държавници . 9| 18208 |19.10.2017 Германски политик: С кабинета „Борисов III” олигарсите в България получиха пълната власт . 4| 7244 |18.10.2017 Мехмед Дикме: Ахмед Доган има топла връзка с властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads