Реклама / Ads
40| 10759 |21.03.2023 ПОЛИТИКА

Facebook VS. Радев: Станал ”восточен человек”

.
Трети закон на Нютон: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Затова и след острата и не особено изненадваща позиция на президента Румен Радев за пълния отказ България да изпрати на Украйна оръжие, докато на власт е служебно правителство, последва и също толкова остра ответна реакция във Facebook.
 

Припомняме, че в опит Радев да покаже пред Европейския съюз, че България е суверенна държава, президентът заяви, че  страната ни няма да изпрати на Киев нито своите изтребители, нито своите танкове или противоракетни установки. 

 

Ето и част от коментарите в мрежата: 


"По повод на откровената лъжа на Радев - Стоянов, че в сделката за 2-та милиарда евро, за боеприпаси, не се включвали калибри, които ние имаме на склад и произвеждаме, ето думите на Борел: "ЕС ще финансира боеприпаси за западни И СЪВЕТСКИ оръжия, като в списъка за закупуване са включени артилерийски снаряди с калибър 155 мм и 152 мм. Държавите членки ще могат да действат самостоятелно, ако не желаят да се присъединят към общата схема за закупуване на ЕС, каза той. Доставките на боеприпаси от ЕС за Украйна трябва да бъдат "бързи, евтини и в необходимите количества", каза той, като омаловажи опасенията, че снарядите няма да пристигнат навреме. Моят въпрос към агентите на Москва Румен Радев и Димитър Стоянов - Путин е пътник към Хага, вие определено няма да попаднете в Акапулко", Илиян Василев. 

 

"Президентът Радев окончателно се самоопредели като восточен человек", Петър Чолаков.

 


"Гледам, как генеРадев гордо декларира, че ще прави всичко възможно да попречи на Украйна да изхвърли нашествениците от земята си. И му се чудя се на акъла. Радваха му се умните и красивите. Очевидно това го притесни, та сега си живее в компанията на глупавите и грозните. Хубаво. Щом му харесва блатото - да се плацика в него. Но той не е приватна персона. Той е олицетворение на Републиката и със своето поведение я позори всеки ден. Да не говорим за това, как ще гледат на нашата Република цивилизованите хора тогава, когато Украйна победи и започне нейното възстановяване", проф. Евгений Дайнов.

 


"После ще наблюдавате отстрани следвоенното възстановяване на свободна Украйна. И само ще преглъщате на сухо", Христо Комарницки.

 

"Решението на президента България да не предоставя на Украйна своите изтребители, зенитно-ракетни комплекси, танкове и БТР-и няма да бъде фатално за Украйна. То ще бъде тежък удар върху възможността за модернизация нашата си армия - българската.

Днес западните ни партньори ни предлагат над $ 250 млн. (във вид на модерни западни оръжейни системи) ако предоставим част от остарялото си съветско въоръжение на храбро защитаващият се от руския агресор украински народ. Отказът да приемем това предложение е равносилен на тежък удар върху възможностите да имаме модерни танкове, ПВО и нова ескадрила изтребители", Ивайло Мирчев.

 

 

"Не можете да прочетете между редовете това изявление? Нека ви помогна.

"Докато управлява служебното правителство, България няма да е част от европейската битка срещу надигащия глава руски фашизъм, няма да изпълнява ангажиментите си като част от ЕС и НАТО и няма да разглежда себе си като независима от Русия държава."

Дори няма да коментирам безобразното предизборно внушение, което този овластен путиноиден български офицер си позволява. Това лице в момента еднолично управлява държавата ни. Ако все още не ви е хванало страх, значи или сте пълни наивници, или сте изключителни мазохисти", Радослав Бимбалов.

 

"Румен Радев целенасочено тласка България към окончателното и безвъзвратно компрометиране като част от Европа и свободния свят, и към фактическото ни превръщане в сателит на новия тоталитарен режим в Москва", Христо Христев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4487 |06.01.2023 Президентът Радев: Парламентът се дави в предизборно говорене, дъщеря ми няма ангажимент във филм /обновена/ . 7| 10665 |29.12.2022 Политологът Атанас Радев: В обръщението си за ЧНГ президентът да поднесе извинение на българския народ . 0| 22589 |26.08.2022 Два сюжета при Радев: “ПП – аз ви създадох, аз ще ви унищожа” и “БСП – вие ме създадохте, аз ще ви унищожа” . 28| 10385 |14.02.2022 Радев: Правителството трябва добре да знае с кого си има работа. Да не води борбата с корупцията само чрез социалните мрежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads