Реклама / Ads
6| 35132 |23.07.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: Срещу вас имате потънали в грях и престъпления хора без морал

.
Определен оптимист съм че ще бъде съставено приемливо правителство, което ще продължи линията на деборисовизация и разграждане на модела, включително отстраняването на Гешев, Цацаров, Кошлуков и всички други "трески" на миналото. Правителството ще получи подкрепа и от БСП, защото там има свестни хора. Изобщо претенцията, че сред левите не може да има добри и честни политици е фейк.
 

Другите партии на протеста ще постигнат споразумение, като единствената червена линия е ДПС - Доган трябва да бъде изолиран. Не вярвам ИТН да не си дава сметка, че ще изгърми ако дръзне да запази зависимостите на управлението от ДПС. Тази тема е прекалено осветена и не вярвам да се заблуждават, че ще издържат на общественото внимание по темата.


Мисля, че ще проявят и разум по отношение на прекомерното насищане на кабинетите с хора на НДСВ. Каквото и да се каже за тях - самото споменаване на имената на тройната коалиция, на личните обвързки на Симеон Сакскобурготски с Доган и цялата кохорта, ще фокусира върху "спорните" кандидати за министри толкова медиен и обществен натиск, че те просто няма да издържат.


Обществото не търпи фразата "експерт, професионалист", но свързан със задкулисието. Информацията прелива.


За това виждам новия програмен кабинет, с договорена програма за действие, с ярък премиер, и с видни представители на протестърската и реформаторската вълна, включително хора от служебния кабинет, от партиите в народното събрание.


Заблуда е, че можем да имаме гаранция, че няма да се кривне към подмяна. Няма как. Гаранцията е в нас, в медиите, в активната гражданска позиция, във високия морален императив.


Десните ще бъдат обвинени че управляват заедно с БСП, че Слави е чалгар, че Татяна Дончева е адвокат на мутрите, че Христо е министър на Борисов. Да не ви пука.
Срещу вас имате потънали в грях и престъпления хора, които нямат нито морал, нито ценности, нито право да съдят когото и да било. Могат да се притесняват само ако разчитат на тяхното правосъдие, което създадоха, и ако не пречат на реформата в съдебната система, която ще им гарантира честен е справедлив съд.


Малко повече оптимизъм няма да бъде излишен, защото често резултатът се предопределя от нагласите и добронамереността.


Разбира се, че има и други сценарии, но е важно те да не се случват заради липса на кураж и добра воля.

 

Facebook, Илиян Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7932 |23.07.2021 Актьорът Биков с пореден опит да покаже своя талант: Аз съм ходил на протести, но срещу Рашков . 7| 4295 |23.07.2021 Слави Василев: Идеите на „Демократична България“ са по-напреднали от тези на ДПС . 3| 4771 |22.07.2021 Асен Василев: Заложена е актуализация на пенсиите от 1 октомври . 3| 4511 |21.07.2021 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Какъв е правилният ход на ВСС срещу продължаващия саботаж върху справедливостта?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads