Реклама / Ads
0| 3884 |22.01.2019 НОВИНИ

Илияна Йотова: Ние изказваме различно мнение, хората ще преценят кой е прав

.
Сменила съм няколко работни места. Няма никаква по-особена атмосфера в тази сграда. Единственото по-различно е респект, респект към институцията.
 

Това каза пред камерата на Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова по повод навършването днес на две години от началото на мандата им с президента Румен Радев. "Работим много добре с президента. Направихме много добър екип. Това може би е първият толкова работещ тандем, защото някак си от началото на демокрацията стана традиция да има противоречия между президент и вицепрезидент. Е, ние се разбираме прекрасно и работим много добре. Ангажиментите ни са много и може да не се виждаме често, но това не пречи да сме екип. Аз обещах да съм при хората и съм там", похвали се Йотова.

 

"Всяко едно вето е прецезирано много точно от съветниците на президента. Няма конфронтация между институциите. Има несъгласие с някои решения на изпълнителната власт. Предишният президент се беше превърнал в патерица на Министерски съвет и не критикува нито едно решение на МС. Явно хората забравиха гласа на президента и това е причината да се говори за скандали и конфронтация. Няма такова нещо. Ние просто изказваме различно мнение. Наясно сме, че нямаме законодателна инициатива, но можем да изказваме свое мнение. Хората ще преценят кой е прав", коментира вицепрезидентът престрелките между институциите.

 

"Не искам да коментирам съпругата на президента. Тя също има право на свое мнение. Аз съм журналист и ценя правото на всеки да изкаже своето мнение. Мъжът ми не ползва охрана от НСО, защото по закон няма право. Съпругът ми е лекар преди всичко и за него най-важното е пациентите му да оздравяват. Това не означава, че не ме критикува вкъщи. той е човекът, който ме приземява", разкри Илияна Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4084 |17.01.2019 Йотова: Законодателство дава възможност за злоупотреби с българско гражданство . 4| 5270 |09.12.2018 Илияна Йотова: Гаф на правителство е, че няма кой да каже защо не приемаме Пакта за миграцията . 0| 3866 |24.11.2018 Йотова: Нуждаем се от духовна близост в този тревожен и все по-скаран свят . 0| 3669 |14.11.2018 Илияна Йотова: Политическите решения удрят българина в джоба
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads