Реклама / Ads
58| 3860 |12.05.2021 НОВИНИ

„Има такъв народ“: Официално демонтирахме едноличния режим на Борисов

.
С указ на президента на Република България - Румен Радев, днес официално бе разпуснато 45-то Народно събрание. Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България. Това написаха от „Има такъв народ“ във Фейсбук профила си.
 

За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.

 

ПП „Има такъв народ“ постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Борисов. Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта.

 

Върнахме смисъла на републиката, защото съживихме духа на най-висшия и орган - Народното събрание. А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм.

 

Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме „машината за измами“, чрез приемането на промени в Изборния кодекс. Създадохме много по-добри условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина, за да бъдат активни и съпричастни при предстоящата промяна.

 

Успяхме да доведем ситуацията дотам, че най-големите манипулатори на избори да се оплакват от това, че ще проведем максимално честни избори.

 

Предстоят избори на 11 юли и на ход са избирателите, от чиито вот отново зависи възможността последователните стъпките в посока промяна към пряка демокрация да продължат да се случват!

 

Facebook, ПП „Има такъв народ“




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4034 |12.05.2021 Евгений Дайнов: „Има такъв народ“ ще е първа партия в следващото Народно събрание . 22| 3487 |10.05.2021 Волгин: Основната битка ще бъде между „Има такъв народ“ и БСП . 16| 4339 |07.05.2021 ”Има такъв народ” ще пренарежда депутатските листи. Слави Трифонов може да не е в тях . 3| 3057 |07.05.2021 Иван Иванов, БСП: Подкрепихме кандидата на „Има такъв народ“ за председател на ЦИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads