Реклама / Ads
0| 3936 |18.06.2022 НОВИНИ

Нинова: Г-н Радев, не забравяйте, че вие също сте политик, при това един от първите в държавата

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Г-н президент, спрете да спекулирате с темата Македония. Призовавате правителството да разсее всички съмнения, че може да вдигне ветото над РСМ. Съмненията ги внушавате вие. Кабинетът не веднъж заяви: Няма да сваляме ветото. Единственият орган, който може да се произнася, е парламентът.
 

Министерски съвет прие през седмицата еднозначно решение: Всяко предложение от Брюксел да се изпраща в Народното събрание и то да решава. Мнозина питат защо Народното събрание?


Ами отговорът е прост: защото Народното събрание е ратифицирало договора с Република Северна Македония. Никой друг орган не може да променя условията по този договор.


Защото в парламентарната република НС е най-висшият орган. Защото в него всичко е публично и прозрачно и защото там може, и управляващи, и опозиция, и обществото да се запознаят с истинските факти и никой да не ги манипулира.


Г-н президент, искате ли да се върне модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него парламентът беше едно нищо?


Други внушават: защо се заобикаля Консултативния съвет по национална сигурност при президента? Никой не го заобикаля. Но той дава само консултации, докато решенията на НС имат силата на закон и са задължителни. И които ги наруши, носи отговорност. Затова искаме да е в Народното събрание.


Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския национален интерес.

 

Питам онези, които твърдяха, че на 24 май при посещението в Рим ще пуснем Македония : Къде сте? 24 май мина. Питам онези, които твърдят ,че до края на френското председателство през юни ще пуснем Македония:


Ако на Европейския съвет другата седмица заявим - Не, ще излезете ли да се извините, че лъгахте?


Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост.


И господин президент, когато заявявате - те политиците да направят това, те политиците да не правят онова, не забравяйте, че вие също сте политик, при това един от първите в държавата.

 

Корнелния Нинова, Facebook

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3029 |15.06.2022 Нинова: Блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно . 0| 3155 |09.06.2022 Нинова: Колегите да са по-хладнокръвни. Имаме да приемем 20 закона заради Плана за възстановяване . 0| 2842 |09.06.2022 Нинова: Увеличаваме с 200 лв. заплатите във ВМЗ-Сопот . 0| 3115 |06.06.2022 ВМЗ-Сопот опроверга Нинова: Имаме рекордни приходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads