Реклама / Ads
53| 12433 |13.01.2022 ПОЛИТИКА

Имаме си Костя-Ленин с хоби Щурмабтайлунг. Да не кажете после, че не съм ви предупредил

.
Чарли Чаплин във ”Великият диктатор”
Костадинов иска да е голям политик, революционер, водач на масите. Нещо като Кромуел и Марат. А може би Фидел Кастро - като него обича да държи речи. Но му се получава като при Ленин – щурм на Зимния дворец, в случая Народното събрание. Добре, разбивате вратите и нахлувате в парламента и какво следва? Ще натискате звънеца, ще счупите няколко фотьойла и ще се изпикаете на червените пътеки?
 

Като онези моряци през 1917-та? Но те са били изпратени от хора, целящи смяна на системата, не просто на властта, а нашия случай патърдията е за зеления сертификат. Дори не за безбожните цени на газа, тока, парното, нито срещу завещаната ни като наследство тотална корупция на предишното управление. Не е и за отстраняването на Иван Гешев. Не, не… Нещата са други. Костадинов и хората от автобусите - наистина много се събраха - показаха сила.

 

Спомняте ли си филма „Великият диктатор“ с Чарли Чаплин? Героят му, същински Хитлер, си играеше с глобуса и искаше целия свят за себе си. И той преди това е започнал скромно в Мюнхен, бой в бирарии и по улиците - първата фаза на възмъжаване. И много харесвал щурмовите отряди - Щурмабтайлунг.

 

Вчера щурмоваци опитаха да нахлуят в НС. Вече го казах, но повторението си заслужава. Знам, че ви се струва прекалено, защото тези до Костадинов са патриоти, за Бога! За възраждане на родината са. Просто не искат ваксини и не харесват лекари-убийци, както и „медицинския фашизъм“.

 

Демокритични Щурмабтайлунг срещу ваксините. Какво следва?

Той е главозамаян от успехите си и му е трудно да се самооценява.

Но ние какво правим? Не, не го надценявам. Вие го подценявате.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4555 |19.08.2021 Георги Гьоков, БСП: Ще подкрепим актуализация на бюджета за ДОО, имаме предложение за преизчисляване на пенсиите . 0| 5114 |28.07.2021 Вяра Емилова, БСП: Имаме пет основни приоритета, от които няма да отстъпим . 3| 4246 |07.04.2021 Филип Попов, БСП: Сега имаме обща цел – да не позволим ГЕРБ отново да са на власт . 18| 9805 |30.09.2020 Елена Йончева: ЕК ни каза, че имаме механизми за борба с корупцията, но те са алиби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads