Реклама / Ads
0| 3881 |29.01.2024 НОВИНИ

Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" обедини младежки организации

.
В Общински младежки дом – Русе се проведе среща на младежки организации, които се обединиха в една обща цел - да обсъдят възможностите подрастващите и възрастните да бъдат предпазени от „модерните" психотропни вещества.
 

Събитието е част от поредицата срещи, които инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" започна преди 1 година. Тя се осъществява от журналиста Румен Николаев, който дава нейното начало, силно повлиян от историята на баща с 13-годишна дъщеря, зависима от наркотици.

 

Събитието беше открито от Румен Николаев, който представи подробности за дейностите, свързани със самата инициатива, както и регламента на конкурса, свързан с нея – „Аз и моето семейство – успешни в предизвикателствата на новото време". Водещи на срещата бяха представители на Младежкия парламент и Българския младежки Червен кръст-Русе (БМЧК). Присъстваха над 60 доброволци от червенокръстката организация, Младежкия парламент, клуб „Интеракт", Скаутски клуб „Приста" и католическата организация „Каритас".


.

На срещата беше направена ретроспекция на извършеното до момента. Всяка от организациите сподели с какво са подпомогнали инициативата - раздадени са около 500 плаката, посетени са родителски срещи във всяко училище и са раздадени над 8 000 флайера, осъществено е участие в хепънинг, кръгли маси и др.







Провеждането на срещи със специалисти в часа на класния ръководител, създаването на тематичен канал в YouTube и прожекция на различни филми пред ученици, свързани с проблемите на наркозависимите, бяха само част от предложенията на участниците в срещата относно бъдещи инициативи. Беше обсъдена идеята и за създаване на събития, свързани с превенцията и провокиращи заинтересованост от страна на родителите. Присъстващите се обединиха около мнението, че най-добрият начин за справяне с проблема сред подрастващите е пълноценно запълване на свободното им време чрез участието им в разнообразни и качествени младежки, спортни и културни дейности.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4207 |29.01.2024 Руски опозиционер изчезна от наказателната колония в сибирския град Омск . 1| 4897 |29.01.2024 Кемтът Терзиев внесе в СОС проекта за бюджет на София за 2024 година. Какви са основните акценти? . 15| 7277 |29.01.2024 Кирил Петков към Радев: Не може да си политически лидер или президент, трябва да си избереш едно от двете . 8| 3916 |29.01.2024 Зеленски: Европа няма да може да подкрепи Украйна сама, ако САЩ намалят помощта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads