Реклама / Ads
18| 5711 |30.04.2014 НОВИНИ

Инициативен комитет:Отстраняването на Алекс Алексиев - юридическо и политическо опорочаване на евроизборите

.
Никой не се изненада от решението на ВАС, което потвърди незаконните действия на ЦИК. Българското общество отдавна е свикнало с отсъствието на нормата върховенство на закона. По този начин Eвроизбори - 2014г. бяха опорочени, не само с противозаконни действия, но и като неизпълнение на европейските правила и директиви. това се казва в съобщение на Инициативен комитет за издигане на Алекс Алексиев за член на ЕП 2014г., който бе отрязан от участие в изборната надпревара.
 

Ето го и целия текст:

"Юридическото опорочаване на изборите, бе съчетано и с политическо такова. Вместо предизборната кампания и резултатите от нея да поставят големите въпроси на България и Европа, те се превръщат в едно национално премерване на силите. Този подход е напълно неадекватен. Не се разбира, че без силна Европа, не може да има и силна България. България няма бъдеще извън Европа.   

Идеите, анализите и прогнозите, които представи Алекс Алексиев в тези няколко дни  на предизборна кампания , очевидно раздразниха партиите на статуквото, което доведе до политическо решение той да бъде отстранен. Наблюдаваме от управляващите, политика, която вместо да формулира и защитава държавните интереси  обслужва интересите на Кремъл. Опозицията в повечето случаи наблюдава безучастно това гибелно за България  управление и не се противопоставя ефективно.  Тази действителност, ние познаваме от дълги години. Опита на Алекс  Алексиев  да постави важните проблеми пред Европа, както и идеи за тяхното решаване, беше недвусмислено пресечен. Всичко това отново потвърждава прогнозата, че събитията в България, могат да доведат до нова национална катастрофа. Не се вижда резултат от тези избори, който да подсказва, че това може да бъде избегнато. С действията си в полза на реализацията на проекта Южен Поток  и против строги строги санкции на руската агресивна политика в Украйна, правителството отдалечава България от нашите съюзници от ЕС и НАТО. Сега когато е нужна единна, консолидирана политика срещу авантюристичните планове на Путин, България видимо  заема ролята на троянски кон на Кремъл.  Ние считаме, че продължаването на тази политика нанася вреди на Отечеството ни.  Нужна ни е голяма и дълбока промяна, която за съжаление няма да започне на тези избори.

Това не е края на реализацията на нашата кауза и на  усилията ни такава промяна да бъде извършена с наличните законови и политически средства. Ние ще продължим борбата си за постигане на това, което считаме за нужно и важно за България.

Информационната кампания, която сме започнали ще продължи и каква форма ще приеме  тя  ще бъде решено съвсем скоро. Искаме да благодарим на нашите съмишленици и приятели които участваха в тази кампания и да ги уверим, че усилията им няма да бъдат напразни.
                           
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6676 |25.04.2014 Александър Томов: Валутният борд пречи на инвестициите . 25| 6416 |23.04.2014 ЦИК отряза независимия Алекс Алексиев за евроизборите . 33| 7234 |22.04.2014 А. Алексиев: В Европа гледат на България като на троянски кон на Путин . 8| 5654 |18.04.2014 Полицейско куче не надушило трупа на Алекс от Поморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads