Реклама / Ads
0| 2910 |27.01.2023 НОВИНИ

Иновативни идеи за устойчиво бъдеще събраха лектори от Централна и Източна Европа в София

.
Възможностите за подкрепа на пилотни проекти за устойчиво развитие представиха корпоративни лидери и стартъп инвеститори на форума "Corporate Venturing in SEE for Sustainable Startups" в четвъртък, 26 януари 2023 г., в София. Инициатори на събитието са „Софийска вода“, част от „Веолия“, и платформата за иновации „The Recursive“. Форумът събра лектори в областта на корпоративните иновации, рисковото инвестиране и създаването на компании за чистите технологии от България, Полша и Германия.

„Иновативните решения и подкрепата им имат важно значение за екологичната трансформация на икономиките“, заяви изпълнителният директор на Веолия за България - г-н Франсоа Деберг, който беше един от водещите лектори на конференцията. Веолия в България създаде устойчива политика за подкрепа на иновативни и „зелени“ технологични решения като средство за укрепване на българската стартъп екосистема. Интересът към тази инициатива на „Веолия България“ се засилва, като това  създава допълнителна стойност за  обществото.  

 

По време на форума Любомир Филипов,  директор "Стратегически партньорства и регулиране" в „Софийска вода“ АД коментира, че "подкрепата за стартиращите компании не трябва да бъде еднократно действие. Необходими са дългосрочни, съвместни усилия между корпоративната среда, фондовете за рисков капитал и държавата.“

 

Във фокуса на дискусиите на "Corporate Venturing in SEE for Sustainable Startups" бяха добрите практики на партньорство между големите корпорации, иновативни стартиращи компании и фондове за рисков капитал. Специален панел беше посветен и за презентации на проекти в областта на устойчивото развитие, които вече са реализирани съвместно с корпоративни иноватори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3031 |13.01.2023 Теменужка Петкова: Не съм съгласна с премиера, за който е клопка предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост . 6| 3747 |10.01.2023 Ивайло Цветков - Нойзи: Разковничето на ситуацията е в парите по Плана за възстановяване и устойчивост . 2| 2819 |19.12.2022 Над 7600 компании кандидатстват по втората мярка на Плана за възстановяване и устойчивост . 0| 2717 |19.12.2022 Институт определи рисковете при изпълнението на мерките от Плана за възстановяване и устойчивост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads