Реклама / Ads
2| 1366 |01.09.2024 НОВИНИ

Интензивен трафик по ГКПП-тата с Гърция

.
Трафик
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“. Данните са към 6:00 часа тази сутрин.
 

На границата с Румъния има интензивно движение на ГКПП "Видин " , ГКПП "Кардам", ГКПП ''Дуранкулак'' ,ГКПП ''Оряхово ", ГКПП ''Никопол'' и ГКПП "Русе" на изход за товарни автомобили. Заради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили, припомнят от „Гранична полиция“

 

Трафикът е интензивен и на ГКПП „Кулата“ на границата с Гърция за леки и товарни автомобили. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от „Гранична полиция“ препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Според данните на „Гранична полиция“ на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия трафикът е интензивен на изход за леки автомобили .

Движението на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония е нормално. На 26 август на ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

 

Трафикът е нормален и на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Турция.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 1172 |01.09.2024 Жители на Самораново на протест заради безводие . 7| 2071 |01.09.2024 Москва загърби Курск, няма да преговаря за завзетите от Украйна територии . 1| 1731 |01.09.2024 Отлетя към звездите на 53 рапърът Fatman Scoop . 1| 1605 |01.09.2024 Крайнодясната "Алтернатива за Германия" с първа победа на вот в две провинции?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads