Реклама / Ads
1| 2809 |21.04.2023 НОВИНИ

“Интерпол” издирва Къро с червена бюлетина

.
“Интерпол” обяви за издирване с червена бюлетина Красимир Каменов - Къро. Знае се, че босът от години живее в ЮАР.
 

През годините Къро е свързан с поръчкови убийства, трафик на дрога и други престъпления. Знае се, че е бил един от партньорите на Христофорос Аманатидис Таки. 

Неотдавна прокуратурата го посочи като поръчител на убийството на Любомир Иванов - бивш служител на МВР, който беше показно разстрелян в София миналата година. 

 

Освен това съвсем наскоро босът стана главен герой в разпространените от прокуратурата записи и чатове, според които то участва в заговор за дискредитиране на магистрати заедно с други лица от криминалния контингент и банкерът Цветан Василев.

 

Любомир Иванов бе убит на 25 март миналата година в столичния кв. “Лозенец”. Той е бивш началник на Криминална полиция във Второ РПУ. През 2008 г. Иванов бе задържан заради изтичане на класифицирана информация към бившия зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов. Малко по-късно бе оправдан и върнат на работа. Работи в структурите на МВР до 2016 г., когато съдът потвърди заповедта на министъра на вътрешните работи за уволнението му.

 

През 2018 г. бе обявен за издирване от “Интерпол” като член на бандата на Бирмите.

За убийството на Иванов бяха обвинени двама души. Боян Табаков, сочен за помагач, бе пуснат под гаранция от 10 хил. лева. Другият обвиняем Кристиан Илиев беше пуснат под домашен арест заради дискова херния. 

 

Сагата с прокуратурата и сюжета с “Цецо от Белград”

 

Скандални доказателства, иззети при арест на двама души, разпространи прокуратурата на извънреден брифинг в Националната следствена служба. Именно там бяха замесени имената на Къро, Цветан Василев, Кирил Петков, Асен Василев, а по-късно и на журналиста от “Биволъ” Димитър Стоянов.

 

На пресконференцията обвинението заговори за ОПГ, което искало да отстранява магистрати, сред които и Иван Гешев. Тези разкрития бяха направени в хода на акция, при която бе обискиран дома на обвиняемия за разпространение на наркотици Дилян Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2780 |20.04.2023 Цветан Василев отново се издирва от ”Интерпол” . 0| 2524 |12.04.2023 Издирват трима непалски алпинисти на Еверест . 8| 2988 |10.04.2023 Прокуратурата се жалва на Гешев, че от Интерпол не са задържали издирвани по аферата NEXO . 6| 3171 |29.03.2023 Русия обяви за издирване феминистка от пънк групата Pussy Riot

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads