Реклама / Ads
4| 2257 |23.09.2024 НОВИНИ

Йоав Галант: Израел ще нанася удари по Хизбула все по-навътре в ливанска територия

.
Израелският военен министър Йоав Галант Източник: БГНЕС
Израелската армия обяви в изявление, че е взела на прицел днес над триста обекта на ливанската шиитска групировка Хизбула на ливанска територия, съобщи АФП.
 

Преди това Израелските сили за отбрана посочиха, че са нанесли около сто и петдесет удара в рамките на час тази сутрин - между 6:30 и 7:30 ч. местно време (също и българско).

 

Израел ще нанася удари по Хизбула все по-навътре в ливанска територия и израелската общественост трябва да запази спокойствие, изтъкна по този повод военният министър на страната Йоав Галант, цитиран от Ройтерс.





"Действията ни ще продължат до постигане на целта ни - да осигурим безопасното завръщане на нашите сънародници от Северен Израел по домовете им. Това са дни, в които обществеността в Израел трябва да запази хладнокръвие", категоричен бе той.

 

Галант уточни по-рано днес, че е разговарял с американския си колега Лойд Остин за ударите, нанесени от израелската армия по обекти на Хизбула на територията на Ливан, информира Ройтерс.

 

"Запознах министъра с оценката на ситуацията със заплахите, идващи от Хизбула, и го информирах за операциите на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана), целящи да намалят възможностите на Хизбула за нападения срещу израелски мирни жители", коментира Галант в социалната мрежа "Екс" по повод разговора си с шефа на Пентагона.

 

"Обсъдихме и в по-широк аспект ситуацията в региона и заплахите, които представляват Иран и неговите проксита (подкрепяните от Техеран групировки - бел. ред.)", допълни израелският министър на отбраната.





Междувременно Ройтерс предаде, че израелска ракета се е забила в необитаем планински район източно от пристанищния град Джбейл (Библос) в Ливан. Досега Израел не е взимал на прицел тази област в съседната държава, отбелязва агенцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2328 |23.09.2024 Онколог алармира: Туморите на дебелото черво все повече се "подмладяват" . 11| 3410 |23.09.2024 Северна Македония пак ни нападна. Този път не само сме "мизерни", ами се "месим във вътрешните работи" . 1| 2244 |23.09.2024 Трима мигранти загинаха, 25 в неизвестност след потъване на лодка край Самос . 1| 19957 |23.09.2024 Предложение на Еврокомисията: България да получи 10,9 млн. евро помощи за земеделците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads