Реклама / Ads
2| 2498 |27.02.2024 НОВИНИ

Ал. Йоловски: Електронната идентификация е препъникамъкът на българското електронно управление

.
Министърът на електронното управление Александър Йоловски Източник: БГНЕС
"Електронната идентификация е препъникамъкът на българското електронно управление." Това заяви пред БНР ресорният министър Александър Йоловски.
 

Той изтъкна, че има още какво да добави в електронното управление.

 

В момента тече оценката на министрите, напомни Йоловски и уточни, че с него все още не е разговаряно. 

 

"Има представен отчет за свършената работа - какви са приоритетите, какви дейности ще бъдат изпълнени и съответно какво трябва да се прави. Очаквам скоро да има яснота по темата", отбеляза той и подчерта, че важното е не дали той остава или не като министър, а да бъдат продължени политиките. 





По думите му тезата, че той е виновен за това, че не е имало машинно гласуване на първия тур на последните местни избори, е изцяло политическа. Тя не почива на истината, категоричен бе министърът и поясни, че в последно време срещу него има доста атаки във връзка с водените политики: 

 

"Основно темата, която е свързана с изсветляването на определен тип обществени поръчки, премахването на секретните обществени поръчки при закупуване на стандартен хардуер и софтуер. Да, това е част от атаката срещу мен". 

 

Става дума за някои хора, които на думи приветстват прозрачността и отчетността, но не толкова на дела, каза още Йоловски.





Като солиден свой успех министърът на електронното управление посочи стартирането на електронния регистър на особените залози. Целият бизнес може да работи с много по-голяма доза сигурност, смята той.

 

Във връзка с електронните извинителни бележки Йоловски изтъкна, че това е била много важна задача, за да може да докажат, че две консервативни системи много лесно могат да бъдат интегрирани. Според него проблемът там е бил в това, че "голяма част от родителите бяха свикнали да имат кочани с бележки, за да извиняват отсъствията на децата си". 





"Когато се погледне една такава статистика, тя е стряскаща, защото се оказа, че българските деца всъщност доста малко посещават училище. Виждаме как, когато се изсветли един процес, той става публичен и прозрачен и могат да се видят всичките му слабости". 

 

Електронната идентификация е препъникамъкът на българското електронно управление, категоричен бе той. Според него това е отключващият фактор. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2550 |27.02.2024 Столтенберг: Няма планове за разполагане на бойни подразделения на НАТО на място в Украйна . 16| 2648 |27.02.2024 Президентът Радев коментира позицията на Макрон за натовски войски в Украйна . 0| 2543 |27.02.2024 Кметът Терзиев категоричен: Цените на билетите и картите в градския транспорт без поскъпване . 0| 2670 |27.02.2024 Изплащат повече пари по „Гражданска отговорност“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads