Реклама / Ads
1| 2536 |08.03.2024 НОВИНИ

Йордан Иванов: Виждаме канонада от политически нападки. Трябва да водим сериозен разговор

.
Източник: скрийншот
Няма нещо, за което, ако има желание да се постигне договореност да не може да бъде постигната в рамките на няколко дни. Това е въпрос на политическа воля. Силно притеснен съм, че няма сериозен политически разговор. Виждаме канонада от политически нападки и подхвърляния от това, че отиваме на избори до това, че ще се разберем.
 

Притеснението ми е продиктувано от това, че в момента се намираме в ключов политически момент и . За това как продължава да функционира изпълнителната и парламентарната власт. Това коментира в студиото на „Здравей, България” Йордан Иванов, депутат от ПГ на "Продължаваме промяната – Демократична България".

 

„До момента няма такъв разговор и аз се надявам той да стартира максимално скоро”, уточни той.

 

По думите му трябва да се сложи край на плаващите мнозинства в 49-ото Народно събрание. Те възпроизвеждат сенките на корупцията в България. Станахме свидетели няколко пъти на това как ИТН и „Възраждане”, които са на повикване на ГЕРБ гласуват по тяхна поръчка и трябва да се сложи край на това. При избора на така важните контролни органи, регулатори, съдебен съвет не може да си позволим да не е ясно кой носи отговорност”, каза още Иванов.

 

Според него тогава, когато са нужни повече гласове за избор на съответни лица в контролен орган, трябва тези мнозинства да ги търсим заедно с ГЕРБ.







„Не ГЕРБ да използват „Възраждане” и ИТН на повикване, по начина, по който го направиха със закона за лекарствата, като заобиколиха закона за обществените поръчки, както и при избора на подуправител на касата”, допълни народният представител.

 

Йордан Иванов каза още, че от ПП-ДБ искат да е ясно кой носи отговорност.

 

„Откровено съм загрижен за държавата. Разговорът трябва да бъде в посока на това как да постигнем договореност, да убедим в рамките на преговорите колегите от ГЕРБ, за важността на това да изберем прозрачни регулатори. Ние с ГЕРБ трябва да носим отговорност”, подчерта Иванов.

 

Той добави, че целта им е да направят успешна ротация, но заедно с това да реализират важните реформи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2539 |08.03.2024 Адвокатът на Червения Пират: Живее в паралелна вселена. Възможно е някой да му е повлиял . 7| 2563 |08.03.2024 Байдън: Ще събудя Конгреса, че в Европа се води война . 2| 2480 |08.03.2024 София диша високи нива на азотен оксид . 1| 2491 |08.03.2024 Проф. Рачев: Днес хладно, в събота топло, неделя още по-топло, пак ще мечтаем за джапанки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads