Реклама / Ads
49| 9349 |24.02.2013 НОВИНИ

Йордан Соколов: Борисов падна заради "Белене"

.
Йордан Соколов
Не е нужно човек да е почитател на теорията за световната конспирация, за да види връзката между събитията в последно време в страната. Атентата срещу Ахмед Доган, не знам кой го организира. Но нека да си представим, какво щеше да стане, ако не беше извършен от етнически турчин.
 

Това коментира бившият вътрешен министър Йордан Соколов, в студиото „Насреща” с Люба Кулезич по TV7.

Последва стрелбата срещу Златко Баретата – много добре подготвен акт, също целящ дестабилизация. Тя се осъществи именно в момент, когато вътрешният министър бе в Брюксел, допълни Соколов. Покриха се нещата, не стана ясно кой е наемател на това таванско помещение в административна сграда с адвокатски кантори.

Досието "Буда" беше също един пряк компромат срещу правителството и срещу премиера. Привидно, както и протестите, не би трябвало директно да повлиаят, смята Соколов. Защото, ако един човек, който е вербуван за информатор, а не е станал, при една действаща демократична служба сега, каква аналогия може да се прави със службите преди 1989 г. – една ДС например.

“За мен не е случаен и фактът, че от първоначалния справедлив протест срещу високите сметки за тока, хората се обърнаха и започнаха да протестират срещу правителството – с абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката”, заяви Йордан Скоолов.

“Ако беше предложено програмно правителство, на тези хора щеше да бъде внушено – не ни трябва програмно правителство, искаме нов парламент. Т.е. внушенията към тези хора се менят непрекъснато, според ситуацията. И тези, които “дирижират” протестите, ги тласкат към анархия”, добави той.

Несъмнено зад тълпата протестиращи стоят руските геополитически интереси, с добра логистична подкрепа. Какво означава, че един от организаторите на протестиращите, е председател на русофилите в България? Това означава путинизация, коментира Соклов.

Случайно ли е, че в най-студения зимен месец, когато е най-високо потреблението на ток в страната, точно тогава излезнаха сметки не за един месец, а за почти месец и половина?

ГЕРБ само ще спечели, ако бъде последователен и реши въпроса за АЕЦ Белене, коментира Соколов. Аз ще се радвам, ако бъде отхвърлен проектът. Защото това е безумие в днешната ситуация на страната да трябва да платим 22 млрд. лева за „Белене”.

Премиерът усети руските интереси и коментира сам, че всичко е започнало, тъй като са отхвърлили АЕЦ „Белене”. Според мен позицията на ГЕРБ е ясна. Ако искат да предпазят България от криза трябва да финализират решението си за АЕЦ „Белене”, беше твърд Йордан Соколов.

Прогнозата на Соколов за развитието на създалата в страната обстановка бе лаконична: “Кукловодите ще продължат да се стремят да дестабилизират страната. За съжаление, те намират опора и сред българи и български политици. А как ще си обясним думите на господин Станишев, че ако това правителство на ГЕРБ не подаде оставка, то ще бъде свалено с други средства”?, попита риторично Йордан Соколов.

“Хората продължават да не виждат, че руските специални служби стоят зад протестите, трансформирани от икономически към промяна на политическия модел”, заяви Йордан Скоолов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5078 |23.02.2013 Борисов моли феновете: Приберете се . 63| 6452 |23.02.2013 Янев: Грешката на Борисов е, че не вкара 10-ма министри в затвора . 20| 6090 |23.02.2013 Т. Дончева: Борисов се държа като обидено дете . 55| 11630 |22.02.2013 Атентатор иска 120 млн и самолет, за да не убива Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads