Реклама / Ads
10| 2879 |04.11.2022 НОВИНИ

Йордан Цонев: ДПС иска машинно гласуване, но не с машини като на Мадуро във Венецуела

.
Йордан Цонев
Нашите избиратели свикнаха с машините и на всички избори ние получаваме нашия резултат. Ние настоявахме за машините и сме техни поддръжници, но не тези. Никога не сме искали тези машини. С тези машини гласуват само за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде по света точно тези машини не се използват. Това каза Йордан Цонев.
 

Причината за това е, че софтуерните специалисти ни казаха, че този софтуер на тези конкретни машини лесно се манипулира. Нещо повече - показаха ни нагледно как може да се манипулира броенето, посочи той пред Нова телевизия.


По време на хартиената бюлетина ДПС бе най-потърпевша от тези невалидни бюлетини, затова искахме машинно гласуване. Но не тези машини, подхвърли той.


Ние продължаваме да искаме машини, които броят бюлетините и връщат невалидните. Т.е. попълваш си бюлетината, вкарваш я в машината, тя я поема, ако е правилно попълнена, гласа се отчита, иначе връща, посочи той.

 

На въпрос дали ще подкрепят кабинет на ГЕРБ, той заяви, че не са водили никакви разговори, освен с г-н Паси и г-н Плевнелиев, но той е бил за това кой къде седи. "За да се говори за подкрепа, трябва да има конкретни разговори - тогава нашата партия отговаря с да или с не", обясни Йордан Цонев.


Ние разбрахме добре посланието на избирателите и на нашите и на останалите. Те са категорични, че на дават на никого самостоятелно да управлява. Ние ще водим конструктивен диалог, ако ни поканят официално на разговори - ние ще отидем. Неофициална подкрепа няма да дадем на никого. Първите два мандата, ако не се реализират, то третия си го представям като кризисен кабинет. Ние искаме да има кабинет. Ако има мнозинство и съгласие, обясни Йордан Цонев и бе категоричен, че те няма да поставят условия.


Най-добрият вариант е 173 депутати да направят мнозинство, това са партиите, които заявяват, че са евроатлантически, каза той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2759 |04.11.2022 50 000 души протестират в Мадрид. Искат по-високи заплати: "Заплата или конфликт" . 7| 3560 |03.11.2022 Крум Зарков: Продължавам да искам оставката на Гешев, грешка е хартиената бюлетина . 2| 2833 |03.11.2022 Здравната комисия изиска от Меджидиев документацията по избора на имот за детска болница . 0| 2802 |03.11.2022 От здравното министерство искат промени в системата за проследяване на лекарствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads